Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Nieuw Bergen


1 november 2011

Embargo tot 4 november 2011 21.30 uur

Twee Koninklijke Onderscheidingen bij brandweer Bergen

Vanwege hun langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Bergen en de regio ontvangen twee leden van de vrijwillige brandweer Bergen op vrijdag 4 november een Koninklijke Onderscheiding.

Beide betrokkenen worden gekwalificeerd als personen die zich geruime tijd op verdienstelijke wijze voor de samenleving hebben ingespannen. Gelet op de aard, de duur en de uitstraling van hun activiteiten voor de samenleving worden ze beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Majoor reikt de onderscheidingen uit op vrijdag 4 november om 20.45 uur tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer. De feestavond vindt plaats in de brandweerkazerne, De Flammert 1026 in Nieuw Bergen.

De heer M.E.J.D. Lappen, geboren 19 september 1966 De heer Lappen is sinds 1991 lid van de vrijwillige brandweer. Hij is opgeleid tot Officier van Dienst. Tot zijn specialistische taken behoren onder meer duikploegleider, duiker en schipper.

De heer R.C.G. van Wijlick, geboren 2 februari 1967 De heer van Wijclick is sinds 1991 lid van de vrijwillige brandweer van Bergen. Hij is opgeleid tot Hoofdbrandwacht. Tot zijn specialistische taken behoren onder meer brandweerduiker en schipper.

Nog meer onderscheidingen
De heren Lappen en Van Wijlick ontvangen naast hun Koninklijke Onderscheiding ook een onderscheiding van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) voor hun 20-jarige inzet voor de gemeenschap. Daarnaast ontvangen de heren H. Driessen (25 jaar lid), C. Elbers (30 jaar lid), G. Faassen (30 jaar lid) en M. Jans-Beken (35 jaar lid) een onderscheiding van de NVBR vanwege het aantal jaren dat zij zich op vrijwillige basis inzetten voor de brandweer.

Brandweerlieden van het korps Bergen die afgelopen jaar een diploma hebben gehaald voor specifieke opleidingen, worden ook in het zonnetje gezet. De uitreiking van deze onderscheidingen en de behaalde diploma's zal ook op vrijdag 4 november in de brandweerkazerne gebeuren. Deze onderscheidingen en diploma's worden vanaf 20.30 uur uitgereikt.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Ingezonden persbericht