Belgisch bedrijf MIIAtech wint Europese HR Technology Award

04/11/2011 13:29

MIIAtech

AMSTERDAM, 4 November 2011 - Het Belgische MIIAtech heeft op 2 November op de HR Technology Europe Conference in Amsterdam met haar recruitment software GoldFish de European iTalent Award 2011 gewonnen, in een organisatie van het Pan-European HR Network. (www.hrtecheurope.com)

De Competition Host Jerome Ternynck - voormalig oprichter van software-pakket Mr. Ted en momenteel CEO van SmartRecruiters - omschreef het winnende GoldFish als 'een product dat een droom van de recruiters eindelijk doet uitkomen !'.

De Jury - waaronder HR experten zoals o.a. Thomas Otter, Research Vice President, Gartner, Germany/UK ; Jon Ingham, Strategic Dynamics, UK en William Tincup, Tincup & Co, USA - prees GoldFish als een 'break-through technology' die de manier van 'matching' van CVs op grondige wijze zou veranderen. De Jury was bovendien unaniem in haar lof voor het taal-onafhankelijk karakter van GoldFish en noemde dat aspect 'baanbrekend' en 'absoluut uniek in de wereld van HR software'.

GoldFish (www.goldfish-recruitment.com) is een software die rechtstreeks tegemoet komt aan één van de grote problemen in de Recruitment wereld van vandaag : een overvloed aan CVs en jobprofielen en de (bijna) onmogelijkheid om op een correcte en accurate manier aan 'matching' te kunnen doen tussen duizenden en honderdduizenden stukken data. De (software)systemen van vandaag bieden slechts gedeeltelijk soelaas. Ze werken allemaal met de zogenaamde 'keyword' search, maar zo'n search is van nature steeds beperkt. GoldFish daarentegen maakt een diepgaande semantische analyse van zowel de CVs als de jobprofielen die je toelaat om ze daarna te bevragen op basis van gewone schrijftaal, dus geen beperkte lijst meer van keywords, maar een pure analyse van elk element in het CV en in het profiel. Als resultaat daarvan bereik je een zeer hoge accuraatheid van 'matching' bij je zoektocht naar de ideale kandidaat, geen lijstje van 'mogelijk interessante kandidaten', maar een echte 'match' van de meest geschikte kandidaat voor een specifieke job.

Bovendien kan GoldFish die matching taalonafhankelijk doen, m.a.w. je kan je vraag in het Nederlands formuleren en het systeem zal voor jou ook in anderstalige databestanden gaan zoeken.

GoldFish wordt aangeboden als 'software-as-a-service' (SaaS) of kan geïnstalleerd worden op de server van de klant.

Stephen Lernout, CEO MIIAtech is ontzettend blij - en trots - met de erkenning die GoldFish van dit brede panel van HR experts krijgt : "GoldFish is inderdaad uniek, en kan een game-changer zijn voor de recruitment business. Het levert een hogere kwaliteit in de matching én het is bovendien sterk kostenbesparend door zijn efficiëntie. Ik ben ook zeer blij dat wij de moed gehad hebben om in mijn presentatie een 'live' demo te doen waardoor we een perfect voorbeeld konden laten zien van de 'cross-language' functionaliteit van GoldFish, m.a.w. de taal waarin je zoekt moet niet dezelfde moet zijn dan de taal van de database waarin je zoekt ! Of nog anders uitgedrukt : je zoekt bijvoorbeeld op basis van een Chinees jobprofiel en we geven je perfecte matches met Chinese CVs, maar ook met Franstalige, Engelstalige, etc ... Ik moet zeggen dat ik toch enige opengevallen monden kon bespeuren bij het publiek toen ik dit toonde. De interesse van diverse spelers in de HR technology markt achteraf was dan ook zeer groot en we hopen heel binnenkort met een aantal van hen een commerciële deal te kunnen sluiten."

Voor meer informatie, of voor een DEMO :

contacteer Frank Aernout, VP Global Marketing & Communication

frank.aernout@MIIAtech.com

----------------

Over MIIAtech: MIIAtech (www.miiatech.com) is een 'next generation search and analysis software company'. Het bedrijf heeft een geavanceerd multi-lingual Natural Language Processing platform ontwikkeld, TautonaTM genaamd. Tautona maakt databases bevraagbaar in 'natural language' (éénvoudige spreektaal), 'begrijpt' wat gezocht wordt en bezorgt de gebruiker exact die informatie, sneller en accurater dan enig ander zoeksyteem op de markt. Het Tautona platform helpt bedrijven tijd en geld te besparen door hen de juiste informatie te laten vinden in grote en complexe bedrijfs-gegevensbanken. MIIAtech, behorend tot MIIA Belgium BVBA, heeft haar hoofdkwartier in Brussel, en heeft corporate en sales offices in Hong Kong en in de USA.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel