Ingezonden persbericht


Vlak voor de ingebruikname.

Bezoekers kunnen eindresultaat bewonderen

van De 'nieuwe' Hulst tijdens open dag

Vlak voordat de bewoners hun intrek nemen in De 'nieuwe' Hulst in Oterleek, krijgt iedereen de kans om een kijkje te nemen in het nieuwe woonzorgcomplex. Ruim een jaar is er gewerkt aan de realisatie van dit bijzondere project, dat nu zo goed als af is. Voor wie het eindresultaat wil bewonderen, houden Wooncompagnie en Stichting WarmThuis op vrijdag 11 november 2011, van 14.00 tot 17.00 uur, een open dag.

Het project is een initiatief van Wooncompagnie en Stichting WarmThuis, een organisatie voor wonen en welzijn voor mensen met dementie. In De Hulst gaan vanaf medio november 24 mensen wonen.

Wonen zoals thuis.

Wonen zoals thuis. Dat is de gedachte achter De Hulst. Dit komt in de eerste plaats tot uiting in het ontwerp van het woonzorgcomplex. Op het erf zijn drie schuurachtige woningen neergezet die de uitstraling en kwaliteiten hebben van een echt woonhuis. Daarnaast is de oude stolp die vroeger op deze locatie stond, De Hulst, op karakteristieke wijze herbouwd. Maar ook de ligging van het complex geeft de bewoners een thuisgevoel. 'Veel bewoners hebben een agrarische achtergrond of in elk geval altijd in deze regio gewoond. De Hulst ligt landelijk en er komt (klein)vee. Hiermee wordt de thuissituatie nog beter benaderd,' aldus Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. De specifieke opzet en ligging van het complex hebben alles te maken met de overtuiging van WarmThuis, die er vanuit gaat dat mensen met dementie behoefte hebben aan een herkenbare en veilige omgeving, waar zij zich geborgen voelen.

Complex is al grotendeels ingericht

Tijdens de open dag kan iedereen kennismaken met het grotendeels ingerichte complex én met alle betrokkenen. Zo zijn Sander Douma Architecten BNA uit Stompetoren (ontwerper van de stolp) en Faro Architecten uit Lisserbroek (ontwerper van de woonhuizen) aanwezig. Maar ook Bouwcompagnie, Bouwbedrijf J. Nat & zn. BV uit Stompetoren, Grontmij uit Alkmaar en Stichting WarmThuis geven de bezoekers graag alle gewenste informatie. De ingang van De Hulst bevindt zich aan de Noordschermerdijk 5 te Oterleek.

Bereikbaarheid

Vanwege de beperkte parkeergelegenheid worden bezoekers uit de nabije omgeving (Oterleek en Stompetoren) vriendelijk verzocht per fiets te komen. Parkeren kan bij het oude Rabobank-gebouw, Dres 35 in Stompetoren, gelegen tussen de Oterlekerweg en de Bunder. Vanaf deze locatie vervoert een pendelbus bezoekers naar De Hulst.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht