Politie Twente

Vermiste Almelose aangetroffen Almelo, Enschede
De 15-jarige Shirley uit Almelo (zie onderstaand persbericht) is donderdag 3 november, omstreeks 23.00 uur door de politie in Enschede ongedeerd aangetroffen. Politie Twente bedankt alle mensen voor de tips en tweets, ondanks dat deze niet geleid hebben tot het aantreffen van het meisje. (2011104161)

Persbericht donderdag 3 november: 15-jarige Almelose vermist
Almelo
Sinds woensdag 2 november wordt de 15-jarige Shirley uit Almelo vermist. Omdat zij medicijnen gebruikt en niet voldoende medicatie bij zich heeft wordt voor haar gezondheid gevreesd.

Shirley is woensdagochtend omstreeks 09.00 uur vanaf haar woonadres aan de Veenelandenweg vertrokken. Onbekend is hoe zij is vertrokken maar gezien de afstand naar haar school aan de Wierdensestraat, is het mogelijk dat zij met de bus is gegaan. Zij is echter niet op school aangekomen.

Signalement Shirley:
. Ongeveer 1.70m
. Lang blond haar met een kopergloed . Zwarte legging
. Bruine/koperkleurige jas
. Bruine Uggs
(2011104161)

Dief op heterdaad betrapt
Enschede
Een 40-jarige man uit Enschede werd vrijdag 4 november aangehouden voor diefstal.

Vrijdag 4 november omstreeks 01.00 uur hoorden bewakers van de Universiteit Twente glasgerinkel op de Achterhorst in Enschede. Kort erna zagen ze een onbekende man wegfietsen. De bewakers konden de man direct aanhouden. De man had diverse goederen bij zich die hij had gestolen vanuit het Universiteitsgebouw. De 40-jarige dief werd direct overgedragen aan de politie. De man bekende de goederen te hebben gestolen vanuit het gebouw. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. (2011104678)

Poging inbraak supermarkt, getuigen gezocht Denekamp
In de nacht van woensdag 2 november op donderdag 3 november werd getracht in te breken in een supermarkt aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp. In het dak bleek een gat gemaakt te zijn, maar de inbrekers zijn niet door het gewapend beton gekomen. De afgelopen nachten zijn meerdere supermarkten doelwit geweest van inbraak via het dak.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de poging inbraak. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Denekamp 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011104448)

Onderstaande berichten werden eerder verstuurd over een soortgelijke inbraken:

Inbraak supermarkt, getuigen gezocht Westerhaar-vriezenveensewijk
Woensdagmorgen 2 november ontdekte de eigenaar van een supermarkt aan de Kervelplein in Westerhaar-Vriezenveensewijk omstreeks 07.00 uur dat er in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 november was ingebroken. In het dak van de supermarkt was een gat gemaakt, waardoor de inbrekers vermoedelijk naar binnen zijn gegaan. Er is vooral veel schade ontstaan door het vernielen van het dak. De inbrekers wisten onder andere sigaretten buit te maken. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij team Twenterand van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011103955)

Inbraak supermarkt, getuigen gezocht Vasse
Woensdagmorgen 2 november ontdekte de eigenaar van een supermarkt aan de Denekamperweg in Vasse omstreeks 05.45 uur dat er in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 november was ingebroken. In het dak van de supermarkt was een gat gemaakt, waardoor de inbrekers vermoedelijk naar binnen zijn gegaan. Er is vooral veel schade ontstaan door het vernielen van het dak, onbekend is of er goederen uit de supermarkt zijn weggenomen. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Mensen die informatie hebben dat van belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht zich te melden bij team Tubbergen van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000. (2011103932)

Man gewond bij steekpartij
Almelo
Maandagavond 31 oktober vond omstreeks 16.30 uur een steekpartij plaats op een parkeerplaats op de Woonboulevard in Almelo. Hierbij is een 22-jarige Almeloër gewond geraakt.

Omstreeks 16.30 uur kwam bij Politie Twente een melding binnen dat op de Woonboulevard in Almelo een steekpartij had plaatsgevonden. Ter plaatse gekomen, bleek dat een 22-jarige Almeloër zojuist was neergestoken door een 23-jarige plaatsgenoot. De 22-jarige Almeloër is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later op de avond is de 23-jarige Almeloër aangehouden op verdenking van poging doodslag / zware mishandeling. Hij werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Donderdag 3 november is de Almeloër voorgeleid en is hij voor verder onderzoek in bewaring gesteld. (2011103372)

Twee gewonden bij aanrijding
Almelo
Een 19-jarige man en een 52-jarige vrouw, beiden woonachtig in Almelo, raakten donderdag 3 november gewond bij een aanrijding in Almelo.

Donderdag 3 november omstreeks 18.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Kolthofsingel / Vriezenveenseweg / Sluitersveldsingel in Almelo. Een 52-jarige automobiliste wilde linksaf de Sluitersveldsingel in rijden. Hierbij zag zij een tegemoetkomende 19-jarige automobilist over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Zowel de 19-jarige als de 52-jarige bestuurder hadden rug/nekklachten. Beiden werden voor controle door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011104599)

14-jarige fietser gewond bij aanrijding Enschede
Een 14-jarige jongen uit Enschede raakte donderdag 3 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Donderdagmiddag 3 november omstreeks 15.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de G.J. van Heekstraat in Enschede. Een 14-jarige jongen uit Enschede fietste over de G.J. van Heekstraat en wilde linksaf de Lambertus Buddestraat in fietsen. Hierbij verleende de 14-jarige geen voorrang aan een 60-jarige automobilist uit Enschede. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 14-jarige kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011104586)

Fietser gewond bij aanrijding
Hengelo
Een 45-jarige fietser uit Hengelo raakt donderdag 3 november gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Donderdagmiddag 3 november omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de John Maynard Keynesstraat in Hengelo. Een 52-jarige automobilist uit Hengelo reed over de John Maynard Keynesstraat en nam ter hoogte van de fietsstraat de binnenbocht. Daar fietste op dat moment een 45-jarige man uit Hengelo. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 45-jarige fietser werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011104565)

Verkeerscontrole
Manderveen
De politie heeft tijdens een verkeerscontrole op de Manderveenseweg in Manderveen op donderdag 3 november twee processen-verbaal uitgeschreven. Op de Manderveenseweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/h. Van de 61 passanten overschreden twee bestuurders de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 62 km/h. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het niet voeren van een kentekenplaat op de aanhangwagen.

Extra snelheidscontroles in 30 km-zones en rond scholen zijn een belangrijk middel om het overtredingsgedrag van automobilisten aanzienlijk te verlagen en de veiligheid te vergroten. (2011104719)

Dorstige winkeldief aangehouden Almelo
Een 35-jarige man uit Almelo werd donderdag 3 november aangehouden, omdat hij een blikje drinken had gestolen uit een winkel.

Donderdag 3 november omstreeks 14.00 uur zag een oplettende medewerker van een supermarkt aan de Vriezenveenseweg in Almelo een dorstige dief. De man had een blikje drinken gestolen. De 35-jarige dief werd direct overgedragen aan de politie. Bij navraag bleek de man vaker diefstallen heeft gepleegd bij dezelfde supermarkt. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011104483)

Controles tijdens actieweek
Hellendoorn, Rijssen-Holten, Wierden In het kader van de actieweek (zie onderstaand persbericht) heeft Politie Twente, teams Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden, donderdag 3 november controles gehouden.


- Aan de Poggenbeltweg in Haarle werd in de ochtend een snelheidscontrole gehouden. Hier werden vier bekeuringen uitgeschreven voor: te hard rijden (4x) en voor het ontbreken van de linker buitenspiegel op een scooter (1x) (2011104350)


- In Enter, Nijverdal en Rijssen werd in de avond toezicht gehouden op jeugdoverlast in de centra. Ook werden schoolpleinen en een park gecontroleerd. Twee personen werden bekeurd voor het fietsen in een voetgangersgebied en twee personen voor ondeugdelijke fietsverlichting. (2011104640)

Persbericht van 28 oktober jl.: Diverse controles tijdens actieweek Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn Verkeer, alcohol, overlast en drugs. Op deze thema's gaat Politie Twente, de teams Rijssen-Holten, Wierden en Hellendoorn, volgende week controleren tijdens de zogeheten actieweek.

Van 31 oktober tot en met 4 november gaan de teams een week lang verschillende controles uitvoeren in samenwerking met netwerkpartners, zoals de gemeente, RDW en Douane. Er komen met regelmaat overlastsignalen van inwoners binnen. Ondermeer op basis van deze signalen (bijvoorbeeld verkeersovertredingen of overlast in wijken) worden controles gehouden. De controles moeten bijdragen aan het verhogen van de veiligheid.

Inbraken in meerdere auto's
Enschede, Losser
Politie Twente heeft donderdag 3 en vrijdag 4 november meerdere meldingen ontvangen van inbraken in auto's en adviseert dringend geen waardevolle goederen in de auto achter te laten.

Enschede

- Uit een auto, die geparkeerd stond aan de C.J. Snuifstraat, werd donderdag 3 november tussen 00.30 en 08.00 uur een navigatiesysteem weggenomen. (2011104362)


- Donderdag 3 november werd tussen 02.00 en 09.00 uur ingebroken in een auto in de Soendastraat. Uit de auto werd onder andere een zonnebril op sterkte weggenomen. (2011104467)


- Donderdag 3 november tussen 13.30 en 13.40 uur werd uit een auto in de Broekheurne-Ring, tussen de Wesselerbrinklaan en De Kiepe, een zwart koffertje weggenomen. Het koffertje was circa 40 cm, had op de voor- en achterzijde twee witte kruisjes van ongeveer vijf cm en zwarte gespen. (2011104560)


- In de Wicher Nijkampstraat werd donderdag 3 november tussen 14.30 en 15.00 uur uit een auto een bruine stoffen damestas met inhoud weggenomen. (2011104552)


- Uit een auto, die geparkeerd stond in de Perikweg, werden vrijdag 4 november tussen 00.15 en 07.00 uur een autoradio en autopapieren weggenomen. (2011104722)


- In de Lonnekerspoorlaan werd vrijdag tussen 003.0 en 07.45 uur ingebroken in een auto. Er is voor zover bekend is niets weggenomen. (2011104726)

Losser

- Tussen donderdag 3 november 17.00 uur en vrijdag 4 november 09.00 uur is uit een bedrijfsauto, die geparkeerd stond aan de Zweermanstraat, een navigatiesysteem weggenomen. (2011104737)

Politie Twente heeft de auto-inbraken in onderzoek. Als u getuige bent geweest van één van de genoemde inbraken of iets verdachts heeft gezien in (de omgeving van de) straten waar de auto-inbraken zijn gepleegd, wordt u verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Tips om een inbraak in uw auto te voorkomen: . Neem altijd de sleutel uit het contact als u uitstapt, ook al is het maar voor heel even . Sluit de auto altijd af
. Haal de radio en/of navigatie uit de auto; neem deze mee en verstop hem niet in de auto . Laat nooit kostbaarheden in de auto achter (camera, telefoon, koffertje, autopapieren, geld, creditcards e.d.) . Laat geen spullen zichtbaar in de auto achter, zoals boodschappentas en kleding . Laat zien dat u niets waardevols verbergt; zet het dashboardkastje open . Zet de auto waar mogelijk op een bewaakte parkeerplaats . Parkeer op goed verlichte plaatsen, zodat de auto in het zicht blijft . Heeft u een stationcar, dek een lege laadruimte dan niet af. Behalve dit soort simpele maatregelen, kunt u natuurlijk ook technische voorzieningen aanbrengen, zoals een alarm.

Huisverbod uitgereikt

Almelo

Een 31-jarige man uit Almelo heeft donderdag 3 november een huisverbod opgelegd gekregen. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Hulpverlening is opgestart. (2011104168)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Woninginbraken
Politie Twente heeft donderdag 3 en vrijdag 4 november meerdere meldingen ontvangen van inbraken in woningen.

Oldenzaal

- In een woning aan de Mr. G.J. ter Kuilestraat is donderdag 3 november tussen 09.00 en 11.00 uur ingebroken. Onder andere zijn bankpassen, een creditcard, een mobiele telefoon, laptop, sieraden en een portemonnee gestolen. (2011104388)

Almelo

- Donderdag 3 november is tussen 19.00 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan de P.C. Boutensstraat. Vrijwel de gehele woning is doorzocht. Het is nog niet bekend wat hier is weggenomen. (2011104644)


- Uit een woning aan de Rietstraat is tussen woensdag 2 november 20.15 uur en donderdag 3 november 08.15 uur een televisie, laptop en spel-controllers weggenomen. (2011104395)

Enschede

- Vrijdag 4 november tussen 00.30 en 05.15 uur is ingebroken in een woning aan de Haaksbergerstraat. Tot dusver is bekend dat een televisie en spelcomputer zijn weggenomen. (2011104705)

Hellendoorn

- Uit een woning aan de Tweede Kampsweg is donderdag 3 november tussen 19.00 en 21.00 uur een schoudertas ontvreemd. (2011104654)

Hengelo

- Tussen woensdag 2 november 23.45 uur en donderdag 3 november 07.30 uur is ingebroken in een woning aan de Steijnstraat. Uit de woning werden geld, een fotocamera en een laptop ontvreemd. (2011104320)


- In een woning aan de Curiestraat is donderdag 3 november omstreeks 18.10 uur getracht in te breken. De 52-jarige bewoner hoorde morrelen aan de voordeur. Hij begaf zich naar de deur en riep hard, waarop de vermoedelijke inbrekers, een viertal vrouwen, vertrok richting Woolderesweg. Het signalement van deze vier vrouwen: omstreeks 20 à 25 jaar, getinte huid, allen ongeveer 1.70 m. lang, donker haar, donkere kleding. Eén van de vrouwen droeg een witte muts of sjaal. (2011104626)


- Uit een woning aan de Wilbertstraat werd donderdag 3 november tussen 12.00 en 20.00 uur onder meer een televisie ontvreemd. (20111046221)


- Vrijdag 4 november tussen 06.00 en 06.45 uur is ingebroken in een woning aan de Rudolfstraat. Uit de woning is geld weggenomen. (2011104717)

Politie Twente doet onderzoek naar de woninginbraken en wil graag in contact komen met mensen die iets van deze inbraken hebben gezien. Ook mensen die iets verdachts hebben gezien rond genoemde tijdstippen in (de omgeving van) de straten waar de inbraken zijn gepleegd, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Algemene tips om woninginbraak te voorkomen: . Laat nooit sleutels zitten aan de binnenzijde van het slot . Berg huissleutels op een vaste plaats op . Zorg voor goede verlichting bij toegangsdeuren . Houd de groenvoorziening rondom de woning laag . Hang in de meterkast een kaartje met gegevens van personen die in geval van nood gewaarschuwd kunnen worden . Merk waardevolle voorwerpen met postcode / huisnummer . Maak foto's van waardevolle voorwerpen . Verstop uw kostbare sieraden nooit in de kast op de slaapkamer, maar bedenk een creatieve bergplaats in de woning . Maak van uw huis geen etalage . Berg ladders of ander klimmateriaal op achter slot en grendel . Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het keurmerk SKG, meer informatie is te vinden op http://www.politiekeurmerk.nl . Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

4 november 2011
053-4555588

---- --