Ingezonden persbericht


gemeente Heerhugowaard

4 november 2011

Resultaat Heerhugowaard bespaart: 564 mensen stappen over naar nieuwe energieleverancier

Uiteindelijk 564 Heerhugowaarders zijn overgestapt naar een nieuwe energieleverancier in het kader van de actie Heerhugowaard bespaart.

In samenwerking met Vereniging Eigen Huis (VEH) organiseerde de gemeente Heerhugowaard dit jaar een collectieve inkoop groene energie. 1877 huishoudens schreven zich in voor deze gezamenlijke actie. Nadat alle inschrijvingen gebundeld waren, werd er door verschillende energieleveranciers in oktober in een veiling een aanbod gedaan voor een contract voor gas en groene stroom. Energiedirect kwam als winnaar uit de veiling met 18% korting ten opzichte van de actuele marktprijs bij een 1-jarig contract. Deelnemers kregen hierna een aanbod voor een 1-jarig of 3-jarig contract. Uiteindelijk 564 mensen (30%) zijn overgestapt. Van deze deelnemers was 65% nooit eerder gewisseld van energieleverancier.

Met de actie wilde de gemeente de woonlasten van de inwoners verlagen. Daarnaast vond de actie plaats in het kader van de ambitie van Heerhugowaard om in 2030 net zoveel duurzame energie op te wekken als de totale gemeente verbruikt. Met de energieneutrale voorbeeldwijk Stad van de Zon en 12 oplaadpunten voor elektrische auto's heeft de gemeente de eerste stappen gezet. De Collectieve Inkoop Energie was ook weer een stap in de goede richting. De groene stroom die wordt geleverd bestaat volledig uit windenergie.

Woonwaard organiseerde dezelfde veiling voor haar huurders in Heerhugowaard. Hieraan namen ruim 900 huurders deel. Uiteindelijk hebben 235 deelnemers (huishoudens) het aanbod geaccepteerd (28%).

Informatie voor de PERS