Politie Twente

Gewapende overval op kapsalon
Hengelo
Bij een kapsalon aan de Landmansweg, tussen de Heeckerenstraat en de Rechterenstraat, heeft vrijdag 4 november omstreeks 14.30 uur een gewapende overval plaatsgevonden.

Een onbekende man bedreigde de twee medewerksters met een vuurwapen en maakte een geldbedrag buit. De man is op een fiets weggevlucht in de richting van de Houtmaatweg. Op het moment van de overval waren er ook een aantal klanten in de zaak aanwezig.

Het signalement van de dader:
. Man van circa 20 à 25 jaar
. Ongeveer 1.80- 1.90 m. lang
. Blanke huidskleur
. Droeg een zwarte jas met capuchon over zijn hoofd en een sjaal voor de mond . Droeg zwarte handschoenen

Politie Twente is direct een onderzoek gestart. Ook is een Burgernetactie opgestart, waarbij 141 deelnemers zijn bereikt. Hieruit zijn vooralsnog geen bruikbare tips binnenkomen.

Mensen die iets van de overval hebben gezien of die de overvaller denken te herkennen aan de hand van het signalement, worden verzocht contact op te nemen. De politie wijst erop zelf geen actie te ondernemen bij het aantreffen van de vermoedelijke overvaller, maar direct de politie te bellen. Bij aantreffen van de dader kan contact opgenomen worden via het spoednummer 0900-8844 , overige tips kunnen worden doorgegeven via het algemene telefoonnummer 112 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


-----------------------
26 nvember 2010