Ingezonden persbericht


VVD loopt niet weg voor moeilijke keuzes

Rotterdam, 4 november 2011: De VVD Rotterdam staat voor lastenverlichting en financieel solide beleid. Dat heeft de partij aan de Rotterdammers beloofd bij de verkiezingen en daar staat de VVD nog steeds voor. "Beschuldigingen van Leefbaar Rotterdam dat wij onze kiezers een loer draaien, kloppen niet", aldus fractievoorzitter Maarten van de Donk. Hij zegt dit in een reactie op een folder die Rotterdams grootste oppositiepartij deze dagen verspreidt.

De VVD heeft samen met coalitiegenoten PvdA, D66 en CDA bewust gekozen voor verantwoordelijkheid voor Rotterdam in moeilijker tijden. Van de Donk: "In vergelijking met verkiezingsjaar 2010 is de economische situatie alleen nog maar verslechterd. Dat vraagt om ingrijpende maatregelen. Daarbij hebben we noodgedwongen enkele beperkte lastenverzwaringen moeten toestaan. Tegelijkertijd blijft de OZB even hoog als in 2010, zijn parkeervergunningen goedkoper geworden en is de belasting voor kleine terrassen afgeschaft."

Van de Donk: "De VVD kan iedere Rotterdammer recht in de ogen kijken en onze keuzes uitleggen. Als je in het stadsbestuur zit, moet je vuile handen durven maken voor de stad." De fractievoorzitter hoopt dat LR met constructieve plannen komt tijdens de begroting: "Populistische proefballonnetjes, zoals korten op arbeidsuren van ambtenaren, zijn niet meer dan symbolisch. Kom met realistische plannen! Daar heeft Rotterdam behoefte aan, niet aan radiospotjes en foldertjes."