Nieuwsuur


04-11-2011
Papandreou vecht voor politieke leven
Het einde van het premierschap van Papandreou lijkt steeds dichterbij te komen. Vanavond stemt het Griekse parlement over zijn politieke toekomst.

Vanavond in Nieuwsuur een portret van Papandreou. Verder het laatste nieuws uit Athene over de vertrouwenskwestie van NOS-verslaggever Eva Wiessing. In de studio commentaar van Europa-correspondent Saskia Dekkers.

Obama en Sarkozy eensgezind
De Amerikaanse president Obama en de Franse president Sarkozy zijn het eens; Europa moet de zaken snel op orde krijgen. Vanavond geven ze een dubbelinterview.

Verspilling drukt op staatskas
Italië heeft een half miljoen "babypensionati" die door wetgeving, in 1992 afgeschaft, voor hun 50e met pensioen konden. Kosten: jaarlijks 9,5 miljard.

Europa-correspondent Saskia Dekkers ging naar Noord-Italië op zoek naar verspild staatsgeld en trof een spiksplinternieuw vliegveld waar geen vliegtuig meer landt, en sprak met een babypensionata; een 57-jarige Italiaanse die al op haar 42ste met pensioen ging.

Heeft China vertrouwen in Europa?
China heeft genoeg geld om het Europees noodfonds te vullen. Maar vinden zijn Europa wel stabiel genoeg?

'Margin Call'
Een film over de bankencrisis van drie jaar geleden: over op bonussen beluste snelle jongens die het financiële stelsel op de rand van de afgrond brachten.

Gesprek met de MP
Pieter Jan Hagens spreekt vandaag met Mark Rutte. Uiteraard over Griekenalnd en de Europese schuldencrisis.

Presentatie: Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Overbeek

(Onderwerpen onder voorbehoud)


Lees meer op http://www.nieuwsuur.nl

Referendum van de baan, hoe nu verder?
Robert M.: arrestaties in Amerika
OP TV

Nieuwsuur
Nederland 2
Ma t/m vr: 22.00-22.52
Zaterdag: 22.00-22.30
Herhaling na middernacht