VK wint World Architecture Festival Award 2011

04/11/2011 17:25

VK GROUP

VK, een architecten- en ingenieursbureau met 4 vestigingen in België, heeft in Barcelona de prestigieuze WAF Award weggekaapt in de categorie 'Future Project of the year - Healthcare'.

Op het World Architecture Festival, dat momenteel loopt in Barcelona, heeft VK de prestigieuze award weggekaapt in de categorie 'Future Project of the year - Healthcare'. VK is een multidisciplinair architecten- en ingenieursbureau met 4 vestigingen in België.

VK diende voor deze categorie zijn wedstrijdontwerp in voor het Binh Chanh kinderziekenhuis in Vietnam, dat tot stand kwam in samenwerking met Nhat My en 2050 A+P. Deze award op het internationale architectuurfestival is voor VK een sterk signaal dat zijn ontwerpbenadering van healthcare-projecten vruchten afwerpt. De combinatie van functionaliteit en helende ontwerpelementen zorgt voor een complete zorgervaring. Dit is tevens een fantastische opsteker voor de recent opgestarte activiteiten in Vietnam.

Binnen de Healthcare-markt biedt VK een totaalpakket onder één dak: van masterplanning, over programmatie, architectuur, engineering en interieur tot landscaping en infrastructuur. VK heeft een indrukwekkende Healthcare-portfolio opgebouwd en kan onder andere volgende instellingen tot haar klanten rekenen: OLV Aalst, AZ Sint-Jan Brugge, UZ Brussel, Hôpital Erasme Brussel, CHU Liège, AZ Sint-Maarten Mechelen, Militair Hospitaal Neder-over-Heembeek, Heilig-Hart Roeselare,-

Binnen de marktsegmenten Buildings, Industry en Infrastructure is VK de engineeringpartner van externe architecten en biedt het dus zelf geen architectuur aan. De succesvolle samenwerking met vooraanstaande architecten leverde tal van boeiende realisaties op in Brussel en Vlaanderen. Zo is VK ook de engineeringpartner van de architecten SOM-Assar bij de bouw van het nieuwe NATO-hoofdkwartier, één van de grootste Belgische bouwwerven van het komende decennium.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel