Politie Zeeland


---

1785-2011 Inbraak in Kapelle
In een woning aan de Stationsstraat in Kapelle is tussen donderdag 23.00 uur en vrijdag 06.30 uur ingebroken.

Vermoedelijk is/zijn de dader(s) de woning ingekomen door een raam dat open was. Uit de woning zijn twee portemonnees en een tas weggenomen.

De technische recherche van Politie Zeeland heeft onderzoek gedaan in en om de woning.


1786-2011 Bedrijfsinbraak, Koewacht
Bij een bedrijf aan de Eikenlaan in Koewacht is tussen donderdag 23.00 en vrijdag 04.00 uur ingebroken.

Omstreeks 04.00 uur werd de eigenaar van het bedrijf gewekt door geluiden. Hij is uit bed gegaan en trof niemand meer in het bedrijfspand aan, maar zag wel dat er was ingebroken. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) door een deur te forceren het pand binnengekomen.

Uit het bedrijf is een onbekend geldbedrag weggenomen. De Zeeuwse politie onderzoekt de zaak.


1787-2011 Drie verdachten aangehouden na inbraak in bedrijf, Terneuzen
Op zaterdag 29 oktober jl. om ongeveer 05.30 uur, meldde een getuige dat er een inbraak had plaatsgevonden in een bedrijf aan de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen.

Agenten van de Zeeuwse politie kwamen ter plaatse en constateerden dat de daders vermoedelijk door een raam te vernielen het pand binnen waren gekomen. Uit het bedrijf was computerapparatuur en een hoop gereedschap weggenomen.

Politie Zeeland heeft direct een onderzoek naar de inbraak gestart. Er werden getuigen gehoord en uit die verklaringen kwamen namen naar voren van personen die de inbraak mogelijk gepleegd zouden kunnen hebben.

Omdat de verdenkingen dermate groot werden, hebben agenten van de Zeeuwse politie op dinsdag 1 november jl. omstreeks 08.00 uur een 19-jarige Terneuzenaar in zijn woning aangehouden. Even later, op diezelfde dag, zijn nog twee verdachten aangehouden. Een man van 32 en een jongen van 17. Zij zijn ook allebei afkomstig uit Terneuzen.

In de woning van de man van 32 werden, bij onderzoek, goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Hier wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

De drie zitten nog altijd vast.