Expositie van Mirjam Caggiari & Beppy Heijnens


VOERENDAAL, 20111030 -- De showroom van Eurlings Interieurs in Voerendaal is tijdens de Najaarsshow sfeervol aangekleed met schilderijen van Beppy Heijnens en kunstzinnige vormen in brons en keramiek van Mirjam Caggiari, aangevuld met cadeaupakketten van Sowieso: Miranda Wienk en Karin Vaessen.

De Voerendaalse Beppy Heijnens volgde ongeveer 6 jaar teken-en schilderlessen bij kunstenares en docente Sandra Hommen, startend bij Welt & Art en later Kunstmest & Co. Haar werk is heel divers, maar kenmerkt zich vooral door het gebruik van sprekende kleuren. Zij werkt het liefst met acryl op doek en gebruikt daarbij gemengde technieken. De schilderijen hebben een grote gelaagdheid, waardoor ze een soms mystieke, sterk tot de verbeelding sprekende sfeer oproepen. Haar werk is figuratief, dan weer non-figuratief. Het menselijke lichaam, en het vrouwenfiguur in het bijzonder is vaak een uitgangspunt.

Al jaren werkt Mirjam Caggiari met klei die na het bakproces op eigenzinnige wijze afgewerkt word door dunne laagjes verf over elkaar aan te brengen. Zo is ieder object uniek qua vorm en kleur. Sinds een aantal jaren werkt deze Voerendaalse kunstenares ook met was, dat gegoten word tot brons. Mirjam heeft vele ideeën die schreeuwen om een uitwerking. Ideeën geboren uit verschillende momenten, tijdens gedachteloze alledaagse bezigheden, maar ook door gevoelens, emoties of door vormen te zien in de natuur. Haar creaties zijn soms realistisch, dan weer abstract. Ze stralen emotie uit, zij is een gevoelsmens en door het maken van beelden legt ze haar persoonlijke gevoel vast in klei en brons.

Vrijdagavond en zondagmiddag organiseert Greetje Haagmans van Wijnhuis l’Ambiance een wijnproeverij. Zondagmiddag om 14.30 en 16.30 zal Ingo Kuilboer van Sahco Hesslein een lezing geven. De hoogwaardige stoffen strelen het oog en nodigen uit tot aanraking. Ontwerpers zoals Ulf Moritz en Lori Weitzner maken fascinerende dessins voor meubel- en decoratiestoffen. Inschrijven voor de lezing is verstandig om verzekerd te zijn van een zitplaats: www.eurlingsinterieurs.nl of telefonisch 045-5751212.

In de showroom van Eurlings Interieurs met tijdloos klassieke en moderne meubelen, gordijnstoffen, tapijten en zonwering is te zien hoe kunst in het interieur toegepast kan worden.

Extra opening ter gelegenheid van Najaarsshow & expositie:
Vrijdag 4 november           17.00-22.00 uur
Zaterdag 5 november        10.00-17.00 uur
Zondag 6 november          11.00-18.00 uur
Maandag 7 november       13.00-18.00 uur

Reguliere openingstijden:
Dinsdag  t/m vrijdag     10.00-18.00 uur
Zaterdag                      10.00-17.00 uur
Het is ook mogelijk om buiten de normale openingstijden de showroom op afspraak te bezoeken.

Eurlings Interieurs BV
Valkenburgerweg 43
6367 GT Voerendaal
+31-(0)45-5751212
info@eurlingsinterieurs.nl
www.eurlingsinterieurs.nl
www.beppyheijnens.nl

Bezoekers van de showroom kunnen meedoen aan een prijsvraag en kans maken op een JAB Wooncheque ter waarde van 500 euro, te besteden aan JAB artikelen zoals gordijn- en meubelstoffen, gordijnroedes, vloerbedekking en vloerkleden.





Eurlings Interieurs