First Solar verdubbelt productie in Duitsland

Tweede fabriek in Frankfurt (Oder) bereikt volledige productie

FRANKFURT, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20111104 --

First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR)’s werelds grootste fabrikant van geavanceerde dunne-film fotovoltaïsche modules, heeft vandaag haar tweede productiefabriek in Frankfurt (Oder) feestelijk geopend en de productie van de één miljoenste module van de nieuwe fabriek gevierd. Minister-president Matthias Platzeck van de deelstaat Brandenburg; Katherina Reiche, staatssecretaris van het Duitse Ministerie van Milieu, Natuurbescherming en Kernreactorveiligheid en Jürgen Trittin, fractievoorzitter van de politieke partij Bündnis 90/Die Grünen in het Duitse parlement behoorden tot de gasten bij de openingsceremonie.

First Solar's new factory in Frankfurt (Oder), Germany was inaugurated on Nov. 3 after reaching full ...

First Solar's new factory in Frankfurt (Oder), Germany was inaugurated on Nov. 3 after reaching full production in October. (Photo: First Solar, Inc.)

De nieuwe fabriek, die een oppervlakte heeft van ongeveer 50.000 vierkante meter en in oktober volledige productie bereikte, zal per jaar 250 MW aan zonnemodules produceren. De uitbreiding verdubbelt First Solar's jaarlijkse productiecapaciteit in Duitsland tot 500 MW. De nieuwe fabriek was volledig operationeel volgens planning, na slechts één jaar bouwwerkzaamheden en een totale investering van ruim 170 miljoen euro. De werkgelegenheid die First Solar biedt in Frankfurt (Oder) is bijna verdubbeld van 650 tot meer dan 1200 arbeidsplaatsen.

“Met de feestelijke opening van onze tweede Duitse fabriek in Frankfurt (Oder), runnen we Europa’s grootste en modernste productielocatie voor geavanceerde dunne-film zonnemodules”, aldus Tymen DeJong, Senior Vice President voor Global Operations. Onze extra investering toont het volgende aan: Duitsland is een bepalende markt voor zonne-energie en een belangrijke productielocatie voor First Solar.”

De nieuwe fabriek laat daarnaast First Solar’s complete levenscyclus-aanpak zien voor wat betreft productie: de fabriek zal schone elektriciteit gebruiken uit het eigen zonnesysteem op het dak, wat helpt de CO2-voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. First Solar heeft tevens vrijwillig het eerste uitgebreide, voorgefinancierde verzamel- en recyclingprogramma voor zonnemodules opgericht en beschikt over een recyclingfaciliteit in Frankfurt (Oder).

Volgens de minister-president van Brandenburg, Matthias Platzeck, toont de nieuwe fabriek nogmaals aan dat de staat uitstekende omstandigheden biedt voor bedrijven: “First Solar en Brandenburg zijn een goede match. In vergelijking met andere Duitse staten lopen we al voorop op het gebied van duurzame energie. We zullen onze toppositie blijven versterken en blijven bijdragen aan het vestigen van Duitsland als een van de belangrijkste spelers bij het beschermen van het klimaat en het bereiken van een balans tussen ecologie en economie.”

Over First Solar, Inc.

First Solar fabriceert zonnemodules met geavanceerde halfgeleidertechnologie en is een van de grootste leveranciers van complete fotovoltaïsche (PV) systeemoplossingen. Het bedrijf biedt een economisch levensvatbaar alternatief voor de opwekking van energie uit fossiele brandstoffen. Van het gebruik van duurzame grondstoffen tot 'end-of-life' inzameling en recycling, is First Solar gericht op het ontwikkelen van waardegedreven oplossingen op basis van hernieuwbare energie, die het milieu beschermen en verbeteren. Ga voor meer informatie over First Solar naar www.firstsolar.com.

Voor investeerders in First Solar

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements). Deze uitspraken worden gedaan in overeenstemming met de 'safe harbor provisions' in paragraaf 21E van de Amerikaanse Securities Exchange Act van 1934. De forward-looking statements in dit persbericht bieden geen garantie voor prestaties in de toekomst. Dergelijke uitspraken zijn onderhevig aan een aantal factoren, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk afwijken van de in de forward-looking statements genoemde resultaten. Het gaat hier onder andere om risico's die voortvloeien uit de activiteiten van het bedrijf, en die van invloed kunnen zijn op de producten van het bedrijf en op hun ontwikkeling en distributie, en om economische en concurrentiefactoren en belangrijke strategische relaties van het bedrijf en andere risico's, die uitgebreider worden beschreven in de registraties van het bedrijf bij de Securities and Exchange Commission. First Solar verwerpt elke verplichting om de forward-looking statements in dit persbericht bij te werken en tevens elke verplichting met betrekking tot de hierin beschreven bekendmakingen.

Foto's/Multimediagalerij beschikbaar: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50055223&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
First Solar — Europa
Brandon Mitchener of Max Junghanns
+49 (0) 6131 1443-399
media-emea@firstsolar.com
of
First Solar — Duitsland
Sebastian Fasbender
+49 (0) 3020 88942-30
media-germany@firstsolar.com
of
First Solar — VS
Alan Bernheimer of Melanie Friedman
+1 602-414-9361
media@firstsolar.com
of
First Solar investeerders:
Luke Fairborn
+1 602-414-9315

lucas.fairborn@firstsolar.com