Van Gogh Museum


Museumnacht

Museumnacht 2011 Op zaterdag 5 november 2011 van 19 tot 2 uur is het weer Museumnacht in Amsterdam. Het programma in het Van Gogh Museum staat deze nacht geheel in het teken van de tentoonstelling Snapshot: Schilders en fotografie 1888-1915. Laat je onderdompelen in een wereld van vluchtigheid, momentopnames en fotografie. Eerste indruk telt.

Voor meer informatie over tickets en het volledige programma van alle deelnemende musea: www.n8.nl of bezoek de Museumnacht facebookpagina.

Programma

Capeman

20.30 â 21.15 uur

Middels hun overtuigende optredens laten de heren van Capeman zien dat dit niet zomaar een rockband is. Het hele geluidsspectrum wordt benut door de stampende beats en vette baspartijen zowel freaky synths te laten ondersteunen, als in-your-face rockgitaar te laten knallen. Dit levert een gevarieerde plaat op, maar Capeman heeft bij elk nummer zijn unieke âsignature-soundâ weten te laten gelden: een dikke vette Engelse sound gemêleerd met een indie dance-feel en om het af te maken een flinke dot vintage psychedelica.

âHet snufje britpop hier en daar doet denken aan Arctic Monkeys, maar toch overwint Capeman met een erg fijn eigen geluid! Een lust voor ieder oor!â (LiveXS, juni 2010)

Renkas

22.30 â 23.15 uur
Locatie: centrale hal
De van oorspronk Oekraïense Renkas is een neo-romanticus bij het Amsterdamse NON Records label. Sterk beïnvloed door de jaren tachtig new wave sound, maakt Renkas een combinatie van pop, disco en electro, gedreven door synthesizers. Zijn nummers gaan over de zomers in Kiev, corruptie, grijze gebouwen en de liefde en zoeken de grenzen op tussen dansmuziek en pop. Afgelopen juni bracht hij de EP met het gelijknamige nummer âChristabellaâ.

DJ set Superstijl

Superstijl 19 â 2 uur
Locatie: centrale hal
Superstijl brengt democratie op de dansvloer. Elk kwartier beslis jij welke muziekstijl de DJ draait. De meeste stemmen gelden. Zo kan het gebeuren dat je het ene moment staat te âbreakenâ op hiphop en het volgende moment weer ouderwets staat te housen op âTurn up the bassâ.

De Paskamer

19 â 1 uur
Locatie: prentenkabinet, tweede verdieping tentoonstellingsvleugel Panels: Glamcult, 3voor12, hard//hoofd, de Speld, Vice style. Telt de eerste indruk? Vanavond kom je te weten wat mensen in 1 oogopslag van je vinden. Laat je door professionele fotografe Astrid Verhoef op de foto zetten en krijg van een professioneel panel hun eerste indruk van jou gepresenteerd.

Flitslezingen

Locatie: prentenkabinet, tweede verdieping tentoonstellingsvleugel De panelleden van de Paskamer geven korte, levendige talks over een onderwerp naar eigen keuze. Benieuwd naar de passies en interesses van de redactieleden van Glamcult, 3voor12, hard//hoofd, de Speld en VICE Style? Loop even binnen.

DIY Pinhole camera workshop

19 â 1 uur
Locatie: kinderatelier
Een pinhole camera is een camera zonder lens. Maak kennis met verschillende pinhole camera technieken of knutsel je eigen fototoestel in elkaar. Neem een fotorolletje mee of koop deze ter plekke. Als je je rolletje in het museum volschiet worden ze gratis voor je ontwikkeld en kun je ze bij de laatste vrijdagavond in het kader van Snapshot komen ophalen.

Rondleidingen door de vaste collectie

19 â 1 uur
Locatie: centrale hal
Woon je al jaren in Amsterdam, maar ben je nog nooit in ons museum geweest? Sluit aan bij een rondleiding en laat je inspireren door de topstukken uit onze collectie

Digital Obscura

19 â 2 uur
Locatie: rechtercorridor tentoonstellingsvleugel De camera obscura van de 21e eeuw. Maak kennis met eeuwenoude fototechnieken in een nieuw digitaal jasje gestoken.Digital Obscura is een performance die speelt met de elementen van snapshot, voyeurisme en intimiteit. Loop buiten de performance om binnen in deze installatie en ervaar het effect van de camera obscura in levende lijve.Kijk, of laat je bekijken.

Ype en Willemsâs Fotostrip

19 â 2 uur
Fotomoment Locatie: prentenkabinet, tweede verdieping tentoonstellingsvleugel
Ype en Willem maken wekelijks een fotostrip voor de NRC geïnspireerd op actualiteiten.Vanavond doen ze dit live in het museum en nemen ze de kunst en haar bezoeker als uitgangspunt.

Fotomoment

19 â 2 uur
Locatie: linkercorridor tentoonstellingsvleugel Flits! Leg hier je mooiste herinneringen aan Museumnacht vast en laat je fotograferen in het pasfotohokje van Sanne Rovers. Alles mag, zelfs lachen. âFotomomentâ staat garant voor de beste kiekjes van deze lange nacht. Zoek âFotomomentâ tussen zonnebloem en zelfportret. Dan heten we je van harte welkom.

Nu te zien in het museum


* Snapshot


* Oost - West: Japan en japonisme

* Van Goghs atelierpraktijk: hergebruik van doeken
* Slaapkamergeheimen

lees meer

Vrijdagavond

Op vrijdagavond is het Van Gogh Museum tot 22 uur geopend en is er altijd iets bijzonders te beleven.
programma