Maatschappelijke stage tijdens landelijke Natuurwerkdag

Persbericht van Landschapsbeheer Nederland

Zaterdag 5 november organiseert Landschapsbeheer Nederland de elfde Natuurwerkdag. Op ruim 370 locaties kunnen mensen aan de slag in het Nederlandse landschap. Vorig jaar leefden ruim 12.000 vrijwilligers zich uit op deze dag. Onder het motto 'Loop je maatschappelijke stage op de Natuurwerkdag' roept Landschapsbeheer Nederland dit jaar scholieren op hun maatschappelijke stage te doen op de Natuurwerkdag.

Sinds 2011 heeft de overheid het volgen van een maatschappelijke stage verplicht gesteld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Met het aanbieden van stageplekken op de Natuurwerkdag geeft Landschapsbeheer Nederland jongeren de mogelijkheid ervaring op te doen met groen vrijwilligerswerk in de eigen leefomgeving. Via www.natuurwerkdag.nl kiezen ze een locatie en hun stagecoördinator wordt dan via dezelfde website automatisch geïnformeerd. De leerlingen verdienen punten met deze stage.

Vrijwilligerswerk
Het landschap kan niet zonder vrijwilligers. Per jaar werken ze bijna een miljoen uur aan behoud, beheer en ontwikkeling. Maar hun waarde laat zich niet alleen in geld en uren uitdrukken. Vrijwilligerswerk heeft ook een sociale component, het draagt bij aan de betrokkenheid en zorgt voor draagvlak. Daarnaast verbetert het de toegankelijkheid en recreatieve waarde van het landschap.

Leef je uit!
Op de elfde Natuurwerkdag kan iedereen van jong (8+) tot oud onder begeleiding aan de slag. Onder het motto 'Leef je uit' vinden uiteenlopende activiteiten plaats en die per locatie verschillen: van poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien, grienden afzetten etc. Zo kunnen (bedreigde) plant- en diersoorten weer vooruit in een opgeknapt landschap.

Aanmelden
Iedereen kan zichzelf, vrienden en familieleden opgeven via www.natuurwerkdag.nl

Links:
http://www.natuurwerkdag.nl



Razende Robot Reporter