Nieuwe zorg voor chronisch zieke jongeren

Persbericht van Week Chronisch Zieken

Zaterdag 5 november 2011 vindt in Papendal, Arnhem een symposium plaats over de nieuwe zorg voor jongeren met een chronische aandoening. Het internet speelt daarbij een centrale rol. De voordelen zijn legio. Het maakt zorg en ondersteuning toegankelijker, vaak ook buiten kantooruren. Bij gevoelige kwesties is het mogelijk anoniem hulp te vragen. De professional kan daardoor tijdig ingrijpen en verergering van klachten voorkomen. Het bespaart de patiënt reis- en wachttijd en de zorgverzekeraar vaak kosten.

Veel projecten zijn nog in een ontwikkel- en onderzoeksfase. Pioniers kunnen nog veel van elkaar leren. Zeven uiteenlopende projecten die gebruik maken van de nieuwe media, delen op 5 november elkaars ervaringen en de ervaringen van de gebruikers van het nieuwe aanbod.

- Leren inhaleren in je eigen taal, zelfhulpvideo's astmamedicatie, door Marja Schavemakers, Stichting In4all
- Luchtbrug, virtuele astmakliniek, door Jolt Roukema, Kinderziekenhuis UMC Nijmegen
- Dikke Vrienden Club, obesitastherapie, Mieke Jongejan, Sint Franciscus Gasthuis, Rotterdam
- Koponline, online cursussen voor kinderen van ouders met psychische of verslavingsproblemen, door Marla Woolderink, Universiteit Maastricht - Leef! Met voedselallergie, door Harmieke van Os en Anouska Michelsen, UMC Utrecht
- Autisme en e-learning, door Renze van den Noort, Leo Kannerhuis - FitNet, internettherapie voor jongeren met chronisch vermoeidheid syndroom, Sanne Nijhof, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht

Het symposium 'Nieuwe zorg' is mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Het is bestemd voor jongeren, familie, verpleegkundigen, onderzoekers en zorgvernieuwers. Het start 5 november om 14.00 uur. Toegang is gratis.

Het symposium 'Nieuwe zorg' maakt deel uit van het event Jong en je wilt... Aanmelden kan via de site van dit event www.jongenjewilt.nl Inlichtingen bij Cuno van Merwijk, 0634-855 627.

*

Links:
http://www.jongenjewilt.nl



Razende Robot Reporter