Gemeente Zwolle

Kinderen zwaaien schaapskudde uit 5 november

De Zwolse schaapskudde vertrekt op zaterdag 5 november na een mooi seizoen weer naar een winterverblijf buiten Zwolle. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn kinderen uit Zwolle van harte welkom om de kudde uit te zwaaien op de wijkboerderij De Klooienberg van Travers, Klooienberglaan
1. Daarnaast geeft schaapsherder Roy Terpstra samen met zijn twee bordercollies voor de laatste keer dit seizoen een aantal leuke demonstraties.

Levende grasmaaiers

Zwolle streeft naar mooi en bloemrijk grasland dat de natuur dichter bij de mensen brengt. Door schapen een paar keer per jaar kortstondig als grasmaaier in te zetten, verschraalt de bodem. Hierdoor krijgen andere plantensoorten een kans en komt er meer variatie in de begroeiing. Van schapenbegrazing ondervinden insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren niet de nadelen, die zij bij mechanisch maaien ervaren. De wandelende grasmaaiers zorgen voor een bloemrijker grasland waar verscheidene soorten dieren leven. Meer informatie over de Zwolse schaapskudde is te vinden op www.zwolle.nl/schaapskudde.