Gemeente Hoogeveen

Een kijkje in de keuken bij ruim zestig bedrijven in Hoogeveen

28 oktober 2011 - Op zaterdag 5 november openingen meer dan zestig bedrijven en instellingen hun deuren voor het publiek tijdens de negende Open Bedrijvendag (OBD) in Hoogeveen.

Themaplein `Het Hoogeveense Landleven'

Bijna veertig bedrijven en instellingen openen hun deuren op de eigen locatie. De andere deelnemers presenteren zich bij Loonbedrijf Jansen in Tiendeveen, waar het themaplein wordt ingericht: `Het Hoogeveense Landleven'. Bij de realisatie van dit themaplein is intensief samengewerkt met het AOC Terra, het Alfa-college, het Drenthe College, het Roelof van Echten College en RSG Wolfsbos. Het is belangrijk dat jongeren en hun ouders zich breed oriënteren op hun toekomstige beroeps- en opleidingsmogelijkheden. Zowel bij de voorbereiding als de presentatie zijn mbo-leerlingen betrokken. Scholieren vanuit het voortgezet onderwijs krijgen op het themaplein speciale opdrachten.

Kijkje in de keuken

Het lokale bedrijfleven heeft veel te bieden. Op deze OBD kan iedereen daar een goede indruk van krijgen. Verschillende bedrijven gebruiken het evenement ook voor de werving van personeel en richten zich daarbij vooral op schoolverlaters. Ook benutten ondernemers de dag om hun zakelijke contacten te versterken en hun relaties uit te nodigen.

Trots en betrokken

Veel medewerkers komen graag op hun vrije zaterdag om hun onderneming te laten zien en te promoten. Ze zijn trots op het bedrijf waar ze werken. Die betrokkenheid straalt af op dit mooie evenement.

Reclamekaravaan

Voorafgaand aan de Open Bedrijvendag rijdt vanaf de Smirnoffstraat een grote reclamekaravaan door Hoogeveen. Om 10.00 uur openen de deelnemers hun deuren voor het publiek. Burgemeester Karel Loohuis verricht rond die tijd de officiële opening bij Autoschade Roks aan de Europaweg.