Gemeente Den Haag

Zwembad De Waterthor bestaat 35 jaar

Zaterdag 5 november 2011 is het precies 35 jaar geleden dat zwembad De Waterthor zijn deuren opende. Op vrijdag 28 oktober stond het personeel van het zwembad hier bij stil.

Op deze dag was ook een aantal vaste klanten aanwezig. Zij zwemmen al jaren in De Waterthor en hebben een prachtig clublied over De Waterthor gezongen. U kunt de tekst van dit clublied hier lezen:

PDF bestand Clublied De Waterthor (PDF, 215 kB)

Opening 5 november 1976
5 november 1975 opende zwembad De Waterthor aan de Thorbeckelaan 350 de deuren onder leiding van Ton de Hilster. De officiële opening werd op 11 november 1976 verricht door de toenmalige burgemeester Frans Schols.

Zwemmarathon
De zwemverenigingen die in de De Waterthor zwommen, ZIAN/Vitesse, HZ & PC en DSZ, wijdden het zwembad in met een marathon. Ook andere verengingen deden mee, waaronder een Westland-combinatie met zwemmers van DZV, Raket, Waterloo, Alicante en WVZ, een Vlietstreekcombinatie met zwemmers van AVZV en AZL en een combinatie van ZCR en WIK. De marathon startte op zaterdag 13 november om 20.00 uur en op zondag 10.00 uur was hij afgelopen. In 14 uur tijd werd een afstand tussen de 60 en 70 km afgelegd.
Iedereen sliep en at tijdens de marathon in het zwembad, ook de juryleden.

Zwemactiviteiten toen en nu
In De Waterthor werd er gestart met vrij zwemmen, schoolzwemmen en zwemlessen. In 1982 werd het MBvO (dit heet nu fifty-fit) geïntroduceerd. Er werden zwemactiviteiten georganiseerd waaronder een Jeansparty waarbij er 150 spijkerbroeken als decoratie werden opgehangen, een Mr. wet T-shirtwedstrijd en disco's.

Nu, 35 jaar later, is zwembad De Waterthor een zwembad voor jong en oud. Er is voor elk wat wils.

Feestje De Waterthor 35 jaar

Taart De Waterthor 35 jaar