ProRail

Persbericht

31-10-2011

Werk aan het spoor bij Diemen

o 5/6 november geen treinen maar bussen van en naar Diemen o Weteringweg deels afgesloten, autoverkeer wordt omgeleid

ProRail werkt in het weekend van 5/6 november op verschillende plekken aan het spoor bij Diemen. De spoorbeheerder vernieuwt de sporen en werkt aan de onderdoorgang Weteringweg. Ook past ProRail de perrons op station Diemen aan om een gelijkvloerse instap van perron naar trein mogelijk te maken.

De spoorvernieuwing vindt plaats ter hoogte van de overweg Ouddiemerlaan tot aan het viaduct bij de A10. Met de spoorvernieuwing kunnen treinen blijvend soepel gebruik maken van het spoor. Vanwege de werkzaamheden is de overweg Ouddiemerlaan afgesloten voor autoverkeer. Voor de fiets- en voetgangers is er een oversteekplaats aan de westzijde van de overweg. Voor het busvervoer hebben de werkzaamheden zaterdag 5 november na 18.00 uur geen gevolgen. Bij de onderdoorgang Weteringweg wordt een nieuw dek ingeschoven. Hierdoor is het autoverkeer gedurende een aantal momenten gestremd.

Gevolgen treinverkeer

Vanwege de werkzaamheden rijden er geen treinen maar bussen van en naar Diemen. Voor een passend reisadvies kunnen reizigers www.ns.nl raadplegen

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.werkaanhetspoorbijdiemen&catego ry=Regionaal]