Gemeente Waalwijk

Week van de chronisch zieken in zwembad Olympia

Van 5 november tot 12 november 2011 is het de Week van de chronisch zieken. Het thema van dit jaar is `Jong en je wilt' en staat in het teken van jongeren met een chronische aandoening of handicap. De week richt zich op de zelfredzaamheid, veiligheid en participatie van jonge chronische zieken. Veel organisaties zijn aangesloten om chronische zieken op een verstandige wijze te laten bewegen en te ontspannen. Ook zwembad Olympia is van de partij.

Kijkdagen Aquatherapie
Zwembad Olympia organiseert op dinsdag 8 en donderdag 10 november van 13.30 tot 15.30 uur kijkdagen tijdens Aquatherapie. Op deze twee dagen kunnen chronisch zieken, zowel jong als oud, een kijkje nemen tijdens de reguliere lessen. Daarnaast ontvangen bezoekers aanvullende informatie en bestaat de mogelijkheid om een individueel gesprek aan te gaan met fysiotherapeut Rens van Nunen of instructrices Ingrid Voncken en Esther Heij.
Aangezien de fysiotherapeut en instructeurs rekening houden met de individuele klachten van de deelnemers, is het voor bezoekers niet mogelijk om tijdens de kijkdagen deel te nemen aan de les. Het is wel mogelijk om een afspraak te maken voor een proefles. Tijdens deze proefles bepaalt de fysiotherapeut een programma dat op de persoon is afgestemd, met voldoende persoonlijke aandacht.

Het programma (op beide dagen hetzelfde)

13:30 - 14:00 Aquatherapie in ondiep water. Conditie, kracht, coördinatie en balans worden getraind.

14:00 - 14:30 Aquajogging in diep water. Bewegingsvormen als wandelen en fietsen worden gecombineerd met armbewegingen.

14:30 - 15:30 Individuele aandacht van de fysiotherapeut.

14:30 - 15:00 Les in het warme recreatiebad. In deze les staan beweging en ontspanning centraal.

15:00 - 15:30 Tot 15:30 kan iedereen nog even ontspannen en vrijzwemmen in het recreatiebad.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van zwembad Olympia via infozwembaden@waalwijk.nl, of telefonisch via (0416) 683555.