Vestia



1-11-2011

Bedacht in de Nacht

---

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 november organiseert Youth and the City Bedacht in de Nacht. Onder hoge tijdsdruk bedenken 100 jongeren 10 unieke projecten op het gebied van jongerenparticipatie. Vestia verbindt haar naam aan dit bijzondere evenement door één van de plannen ten uitvoer te brengen.

Vestia adopteert een project
Vestia adopteert één van de projecten die ontstaan in deze nacht. Na het evenement zal worden bekeken welk plan kan worden uitgevoerd en in welke wijk. Het project moet uiteraard wel aansluiten op de missie van Vestia, deze luidt in het kort: `goed wonen voor iedereen en kwetsbare groepen in het bijzonder'. De overige initiatieven worden beschikbaar gesteld aan gemeenten, scholen, jongerenorganisaties, welzijnsinstellingen en overige woningcorporaties, zodat ook zij de kans krijgen om een plan uit te voeren.

10 projecten
In tien pressurecookers, dit zijn werkgroepen onder hoge druk, gaan de jongeren concepten bedenken. De werkgroepen zijn ingedeeld per discipline en worden door een professional begeleid. De tijdsdruk die hiermee ontstaat draagt bij aan de alertheid, focus en creativiteit, maar bovenal het resultaat, want zogezegd: `onder druk wordt alles vloeibaar'.

BINK36
Het evenement, dat probeert jongeren te activeren in hun politiek maatschappelijke interesse en hun maatschappelijke houding & bijdrage, vindt plaats op BINK36 aan de Binckhorstlaan in Den Haag. Karsten Klein, wethouder van Jeugd, Welzijn & Sport zal het evenement, dat in opdracht van Stichting Jongerenparticipatie wordt uitgevoerd, officieel openen om klokslag 20.00.

*

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

BINK36

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 89.000 woningen in Nederland. De woningen zijn verdeeld over 15 lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buuprt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1150 mensen bij Vestia.