Gemeente Den Haag

Workshops over wijk- en buurtactiviteiten

In 2012 gaat er voor actieve bewoners en bewonersgroepen dingen veranderen. Op 5 november 2011 krijgt u alle informatie die u nodig heeft om het nieuwe jaar met uw wijk goed en actief te beginnen. Meld u aan voor 1 van de workshops.

Zo hoort u alles over de nieuwe regels rond het aanvragen van subsidies voor wijk- en buurtactiviteiten bij de gemeente. En u kunt praten met andere partijen die u misschien ook financieel kunnen helpen, zoals corporaties en fondsen.

Programma

13.00 - 13.30 Ontvangst
13.30 - 17.00 Workshops
17.00 - 17.30 Afsluitende borrel

Workshops

U kunt zich voor maximaal 3 workshops opgeven. Voor de workshops geldt vol = vol! Meld u daarom snel aan!

* Activiteitenplan: Hoe maakt u een goed plan voor uw activiteiten? Boog leert u de fijne kneepjes!


* Aanvragen budgetten gemeente: Hoe kunt u budgetten aanvragen en waar moet u op letten (mondelinge uitleg en praktisch oefenen achter de computer).


* Subsidiemogelijkheden naast gemeentebudgetten: Welke andere financieringsbronnen zijn er? Voorlichting door fondsen en corporaties aan de hand van voorbeelden.


* Participatie en internet: De gemeente wil de komende jaren participatie bevorderen via internet. In deze workshop laat de gemeente zien wat er mogelijk is en willen zij weten wat u daarvan vindt.


* Jongerenparticipatie door middel van crownies: Jongeren betrekken is niet eenvoudig, maar crownies kunnen daarbij helpen. Hoe gaat het in zijn werk, wat zijn de voorwaarden en hoe zijn de ervaringen hiermee? HALT informeert u hierover.


* Projecten carrousel: Bewonersgroepen presenteren een aantal projecten die ze hebben uitgevoerd. Met extra aandacht voor de samenwerken tussen verschillende groepen in de wijken.

Aanmelden

U kunt zich heel eenvoudig aanmelden via www.boog.nl of telefonisch via (070) 312 12 12.