Snuffelstages voor tien jongeren op Stena Hollandica

Persbericht van Koninklijke Vereniging van Nederlandse

Reders
De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders organiseert in de Maritime Week onder de noemer Zeebenen gezocht snuffelstages om jongeren te interesseren voor een carrière op zee. Op 5 en 6 november gaan tijdens de maritime week tien jongeren mee aan boord van de superferry de Hollandica van Stena Line.

De 'maiden trip' van deze jongeren gaat van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord is er een educatief programma op de brug en in de machinekamer. Deze speciale vaartocht vindt plaats van 3 tot en met 12 november 2011 tijdens de eerste editie van de Maritime Week. Met een landelijke campagne worden de schijnwerpers ruim een week op de maritieme industrie gericht. De kick-off is tijdens het Maritime Awards Gala op donderdag 3 november in Studio 21 in Hilversum.

Tijdens de Maritime Week kunnen jongeren en het grote publiek met eigen ogen zien en ervaren wat de opleidings- en carrièremogelijkheden binnen de maritieme industrie zijn. Maar ook voor maritieme bedrijven zijn er tal van activiteiten door heel Nederland. Behalve het Maritime Awards Gala vindt Europort tijdens de Maritime Week plaats. Daarnaast zijn er seminars en zetten maritieme bedrijven hun deuren open.

Door de meevaarstages krijgen jongeren van 16 tot en met 25 jaar gelegenheid om te ontdekken of de zeevaartopleiding voor hen de juiste opleiding is. De KVNR organiseert deze stages. De scholieren mogen kosteloos in Europa maximaal twee weken meevaren aan boord van een koopvaardijschip in vol bedrijf. Inmiddels hebben in 2010 zo'n 80 jongeren al zo'n snuffelstage gedaan.

Enkele motivaties van jongeren bij aanmelding: "Een snuffelstage op zee is voor mij de kans echt te kunnen ervaren hoe avontuurlijk het werk op zee kan zijn. " En een andere geinteresseerde laat weten: "Ik wil niet werken in een 9-tot-5 cultuur; het lijkt me superleuk om wat ervaring op te doen en een beetje te proeven van de sfeer op zo'n grote 'boot'."

De stages worden financieel mede mogelijk gemaakt door een subsidieregeling van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Naast koopvaardijstages zijn er ook stages in de Waterbouw en voor 14- en 15- jarigen een weekend meevaren onder andere op het zeegaand zeilschip de Eendracht.

Links:
http://www.zeebenengezocht.nl



Razende Robot Reporter