Dutch Swing College Band geeft benefietconcert

Persbericht van Jaques Senf Theaterpartners BV

Dutch Swing College Band geeft benefietconcert voor watersnoodslachtoffers in Thaise badplaats Pattaya

I cover the waterfront, I'm watching the sea', zong blueszangeres Billie Holiday ooit. In Thailand zijn de mensen inmiddels dat 'waterfront' spuugzat: het halve land staat onder water. De nood is zo hoog dat concerten van de Dutch Swing College Band in de Thaise hoofdstad Bangkok moesten worden geannuleerd. Bij de pakken (of...zandzakken!) neerzitten is niets voor het oudste Nederlandse jazzorkest, vandaar dat er onmiddellijk initiatieven zijn ontwikkeld om iets van de Thaise nood te lenigen.

In samenwerking met de Nederlandse ambassade en de Bangkokse jazzpromotor Santi Wongsawat geeft de Dutch Swing Collega Band nu op zaterdag 5 november een benefietconcert in de Silverlake Vineyard van de Thaise badplaats Pattaya. Iedereen werkt pro Deo mee aan dit project; alle baten gaan naar de slachtoffers van deze immense watersnoodramp. Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten

Speciaal voor dit benefietconcert heeft de band, onder leiding van klarinettist-saxofonist Bob Kaper, vier eigen composities van Bhumibol Adulydej de Grote, de koning van Thailand, gearrangeerd en op het programma gezet.

De komende dagen speelt de DSC-band eerst nog in Maleisië (Kuala Lumpur), na een succesvolle toernee door Indonesië, waarbij in Yokjakarta en Djakarta concerten werden gegeven. Eind deze week vliegt de zeven man sterke jazzcombo dan naar Thailand.

Het concert in Pattaya staat gepland in de vooravond. van zaterdag 5 november. De deuren van de Silverlake Vineyard gaan daarvoor al om 17.30 uur, lokale tijd, open.

De Dutch Swing College Band is op 13 november terug in Nederland, want dan geeft het orkest een concert aan boord van het luxe hotelschip s.s. Rotterdam. Daarna toert de band door Europa - Duitsland, Denemarken en Zwitserland - en in de donkere, maar gezellig-swingende decembermaand, worden vele Nederlandse theaters aangedaan.

Links:
http://www.dscband.nl/

Noot voor redacties


Jaques Senf Theaterpartners BV

Noot voor de red actie (

Razende Robot Reporter