Esmé Wiegman geeft startschot Natuurwerkdag 2011

Persbericht van Landschapsbeheer Nederland

Zaterdag 5 november geven Esmé Wiegman, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, en Arno Willems, directeur Landschapsbeheer Nederland, in Zwolle het startschot voor de Natuurwerkdag. Samen met meer dan tienduizend andere mensen steken zij die dag de handen uit de mouwen om het Nederlandse landschap een opknapbeurt te geven.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Met de bezuinigingen van het Rijk op landschap en natuur van ruim 70% zijn deze vrijwilligers onmisbaar voor het behoud en beheer van ons Nederlandse landschap. Sinds 2000 organiseert Landschapsbeheer Nederland jaarlijks een landelijke Natuurwerkdag. Het aantal deelnemers is in elf jaar gegroeid van 1.200 naar ruim 12.000. Het aantal locaties waar wordt gewerkt in dezelfde periode gegroeid van 97 naar 407.

Leef je uit!
Op de elfde Natuurwerkdag kan iedereen van jong (8+) tot oud onder begeleiding aan de slag. Onder het motto 'Leef je uit' vinden uiteenlopende activiteiten plaats, die per locatie verschillen: van poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien, grienden afzetten etc. Zo kunnen (bedreigde) plant- en diersoorten weer vooruit in een opgeknapt landschap. Zorgden vroeger vooral de boeren voor onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen, tegenwoordig is dit vooral het werk van vrijwilligers. Dankzij hen geniet menig fietser en wandelaar van ons 'typische' Nederlandse landschap.

Meedoen en aanmelden
Voor meer informatie, een overzicht van alle locaties waar men kan helpen en aanmelden; kijk op www.natuurwerkdag.nl. Per locatie is er een beperkte deelname mogelijk, dus meld je snel aan!

Links:
http://www.natuurwerkdag.nl



Razende Robot Reporter