Gemeente Oirschot

Openbare raadsbijeenkomst op 15 november

Â

Op dinsdag 15 november 2011 vinden de volgende openbare raadsbijeenkomsten plaats.

Â

PRESIDIUM

Locatie : Commissiekamer beneden

Tijd : 19.30 - 20.00 uur:Â

De fractievoorzitters komen bij elkaar om de raadsplanning en agenda's vast te stellen.

Â

Â

Sessie I: Informatiebijeenkomst over de reconstructie Erica

Locatie : Raadszaal

Thema : âInformatiebijeenkomst over de âReconstructie Erica"

Tijd : 20.00 uur tot 21.00 uur

Â

Er worden plannen ontwikkeld voor de reconstructie van de Erica. De reden hiervan is dat, op dit moment, de afwikkeling van het verkeer niet goed verloopt bij de afslag op de A-58 en het kruispunt bij de legerplaats. Daarnaast moet de afslag naar het Bedrijvenpark Westfields vorm gegeven worden.

De raad wordt geïnformeerd over het proces zoals dat tot nu toe is verlopen, welke uitgangspunten voor het opstellen van het ontwerp gelden en welk bedrag daarmee gemoeid is.

Â

Sessie II: Informatiebijeenkomst over de Toeristische poorten en de VVV

Locatie : Raadszaal

Thema : âInformatiebijeenkomst over de âToeristische poorten en de VVV"

Tijd : 21.00 uur tot 22.30 uur

Â

Toeristenpoorten
De Toeristenpoorten zijn letterlijk de poorten van het buitengebied. De bezoeker kan hier terecht voor informatie, activiteiten en een hapje en drankje. Met name op dit laatste punt is discussie ontstaan wat er bij een Toeristenpoort thuis hoort. Er is veelvuldig overleg geweest tussen de horeca en de poorthouders, om hier op verzoek van de gemeente een gezamenlijk standpunt over in te nemen. De huidige stand van zaken zal toegelicht worden in deze bijeenkomst

Â

VVV
Vanaf 1 januari 2012 stopt de Regio-VVV Zuid-Oost. Om de plaatselijke VVV toch overeind te houden moest een nieuwe structuur komen. Dit gebeurt in de vorm van Stichting Informatie Toerisme & Recreatie Oirschot. De oprichting van Stichting Informatie Toerisme & Recreatie Oirschot (SITRO) verloopt volgens planning. Op deze avond wordt het proces tot oprichting en worden de doelen nog een keer toegelicht.

Meer informatie kunt u vinden op de gemeentelijke website www.oirschot.nl onder het kopje "bestuur & organisatie" en vervolgens "gemeenteraad" en "agenda". Voor vragen kun u zich wenden tot de griffier, Han Struijs, 06-48136957 of h.struijs@oirschot.nl.