Gemeente Heerenveen

Activiteiten rond De Dag van de Mantelzorg

Dit jaar staat de Dag van de Mantelzorg in het teken van de jonge mantelzorger. De jonge mantelzorger is een onderbelichte en verborgen doelgroep. Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 1 op de 4 jongeren hier mee te maken heeft.

`Opgroeien en Leven met zorg' is het thema van de dag van de mantelzorg.

Er is een divers programma samengesteld voor alle mantelzorgers, waar extra aandacht is voor de jonge mantelzorger

Opgroeien en leven met zorg

5 november project Doe een Wens

Verschillende mantelzorgers hebben een wens ingediend en rond 5 november worden deze wensen uitgevoerd. De wensen variëren van een schoonheidsbehandeling tot een dagje uit naar de dierentuin.

Woensdag 9 november 10.00 uur - 12.00 uur in de openbare bibliotheek

Speciale ochtend voor mantelzorgers tijdens het seniorencafé. Shiatsu therapeut Saskia de Groot is aanwezig en vertelt kort over het belang van ontspanning.

Donderdag 10 november 13.30 uur - 16.00 uur Anna Schotanus van Meriant

Tijdens een creatieve workshop worden verhalen/ervaringen van mensen verwerkt in een schilderij. Daarnaast is er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen. Aanmelden/meer informatie via servicepunt@caleidoscoop.net of telefonisch via 0513-645881. Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 november.

Donderdag 10 november van 19.30 uur - 21.30 uur Friesland College (Abe Lenstraboulevard)

's Avonds wordt er een film getoond voor mantelzorgers. De film is gericht op de jonge mantelzorger, maar het programma is ook geschikt voor andere mantelzorgers.

Donderdag 10 november 16.00 uur - 20.00 uur Jubbega

Het programma is zo samengesteld dat u toekomt aan een gesprek met elkaar, u informatie kunt krijgen over mogelijkheden voor mantelzorgers en een spelletje kunt spelen. Vervolgens kunt u genieten van een heerlijke maaltijd. Voor meer informatie of opgeven voor het eten kunt u contact opnemen met Liza de Vries, l.devries@caleidoscoop.net of 06-11 92 15 09.

Tijdens alle activiteiten is Sietske van der Weg (consulent familiespreekuur) aanwezig om informatie te geven over de ontwikkelingen van de mantelzorg in de gemeente. Daarnaast is er veel leesmateriaal te vinden in de openbare bibliotheek over het onderwerp mantelzorg.

Heeft u vervangende zorg of vervoer nodig dan kunt u contact opnemen met het Vrijwilligers Servicepunt via servicepunt@caleidoscoop.net of (0513) 64 58 81.