Ingezonden persbericht


Den Haag 5-11-2011

PERSBERICHT

Popronde 2011 in 27 steden door heel Nederland

Popronde Den Haag 5 november

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Dit jaar strijkt het festival neer in 27 steden. De Popronde breidt opnieuw uit en doet dit jaar voor het eerst Apeldoorn, Venlo, Bergen Op Zoom en Delft aan. De Popronde is voor de jaarlijkse selectie van 100 talentvolle, opkomende Nederlandse bands en artiesten dé kans om intensieve speel- en tourervaring op te doen, een nieuw publiek te bereiken en hun netwerk buiten de eigen regio uit te breiden. Enkele voorbeelden van bands die eerder tourden met Popronde en doorbraken naar een groter publiek zijn; Roosbeef, Racoon, Lucky Fonz III, Sabrina Starke, Marike Jager, Handsome Poets, Krach, De Staat en Go Back To The Zoo. De Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde Den Haag: Zaterdag 5 November, 26 optredens op 15 locaties!

Het programma van de Popronde in Den Haag is bekend. Bij 15 centraal gelegen, deelnemende podia vinden tussen 19:00 uur en 01.00 uur 26 optredens plaats. Al deze bands en artiesten zijn afkomstig van buiten Den Haag. Dit jaar ligt de focus op het Hofkwartier, met veel locaties die voor de eerste keer mee doen met de Popronde. De locaties die mee doen zijn: No Boys Allowed, Korzo Theater, Park Hotel, 330live, Bakker Winkel, Coffee Company, Cafe de Bieb, Supermarkt, September, Filmhuis, O'Casey, Paardcafé, Nutshuis, Ned Kelly's en Van Prinse & Co.

Zie de bijlage met daarin het volledige programma van de Popronde Den Haag of check www.popronde.nl.

Popronde Informatiestand:
Elke Popronde stad heeft voortaan een centrale Popronde Informatiestand waar het publiek langs kan gaan. In Den Haag staat deze bij de Grote Markt. Hier kunnen Popronde bezoekers zich informeren over het programma en 'de ideale route', zelf hun Popronde T-shirt bedrukken, polsbandjes krijgen en - mocht het weer niet meezitten - Popronde Poncho's. De Popronde CD 2011 is er te verkrijgen, evenals de edities van voorgaande jaren.

Mediapartners: Dagblad Metro, 3FM Serious Talent, VPRO's 3VOOR12 Hollandse Nieuwe, popmagazine LiveXS en FRET.

De mediapartners besteden extra aandacht aan het reizende festival en de bands die meetouren met Popronde. Naast veel optreden op het festival geeft de extra ruggensteun van de partners hen een stevige zet richting het live circuit en een groter publiek. 3FM Serious Talent en 3VOOR12 Hollandse Nieuwe presenteren bovendien in elke stad bij één van de deelnemende podia bands uit 'hun stal' die geselecteerd zijn voor Popronde 2011. In Den Haag is Supermarkt host van 3FM Serious Talent en Paardcafé het podium voor VPRO's 3voor12 Hollandse Nieuwe.

Popronde CD 2011

Ook dit jaar is er weer een promotionele Popronde CD gemaakt met daarop tracks van dit jaar meetourende bands. De Popronde CD 2011 bevat 23 nummers van opkomende talenten. Gedurende het Popronde hoogseizoen van 9/9 tot en met 11/11 is de gloednieuwe Popronde CD te beluisteren op de 3VOOR12 Luisterpaal. De Popronde CD 2011 ligt bij de Informatiestand in elke Popronde stad, maar is tevens te bestellen via www.popronde.nl voor E 5,-. Ook voorgaande Popronde CD edities zijn daar te verkrijgen.

Achtergrond en doelstellingen van de Popronde

De Popronde heeft als doel om talentvolle bands de mogelijkheid te bieden buiten de eigen stad en regio te spelen en daar hun (podia)netwerk uit te breiden. Popronde is voor hen de kans nieuw publiek te bereiken en in korte tijd veel tour- en speelervaring op te doen. De Popronde vormt zo een belangrijke schakel in de doorstroom van artiesten naar het bestaande live circuit en voeding voor de Nederlandse Popmuziek. Popronde is mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Popronde Den Haag is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en Stichting Haagse Pop Centrum. Jägermeister is sponsor van Popronde 2011 en onderschrijft met haar support de betrokkenheid bij de ontwikkeling van talentvolle bands en artiesten.

Meer informatie over het festival, de meetourende bands en het programma in de diverse steden op www.popronde.nl/

Social Media Popronde:
www.facebook.com/Popronde
twitter.com/Popronde / #PR11

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -