Ingezonden persbericht


Activiteiten in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch week 44, 2011

Activiteiten week 44:

Zaterdag 5 november
Art Games (in het kader van Game City)
Nerdlab 9 presenteert een grote hoeveelheid artgames, waaronder een GPS-game als stadssafari. Neem je eigen smartphone mee! Daarnaast installaties gebaseerd op gameconcepten en Machinima, films gemaakt met game-engines. Toegang gratis (kinderen onder begeleiding).

Zondag 6 november
Familiemiddag
gratis rondleidingen en kinderworkshop SM's Mee van 14.00-15.30 uur Leeftijd: kinderen van 6 t/m 12 jaar. Zie website voor informatie.

Museum open: dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Restaurant Mangustare van 11.00 tot 21.00 uur. Meer info: www.sm-s.nl

29 oktober t/m 15 januari (alle tentoonstellingen):

Berichten van het front
Een surreële totaalinstallatie door zes Brabantse kunstenaars. Zij creëren een wereld waarin de bezoeker wordt opgenomen in een soort filmset. Hier bevinden zich een schildersatelier, een grafische werkplaats, een klinisch laboratorium en een industrieel niemandsland, alles vol onheilspellende geluiden en beweging.

Say Hello, Wave Goodbye
Een overzicht van de aankopen van de afgelopen vijf jaar. Met hoogtepunten sieraden (Collectie Emmy van Leersum) en keramiek (Guido Geelen) en vormgeving (atelier NL).

Klaas en Barend en Gijs en Rieneke en Carole
Vijf jonge Bossche kunstenaars tonen hun recente werk en bewijzen dat de beeldende kunst springlevend is in deze stad. Met schilderijen, fotografie, installaties en sculpuur. Kunstenaars: Klaas Burger, Barend van Hoek, Gijs van Lith, Rieneke de Vries en Carole Vrijhoeven.

Een braakliggend terrein
Smax curatorenproject: Lara Almarcegui verdiepte zich in de omgeving van het museum en presenteert haar visie op verandering en herbestemming van dit deel van het Paleiskwartier. Zij vraagt aandacht voor de identiteit van braakliggende terreinen, afbraakpanden en bouwplaatsen.




Ingezonden persbericht