Ingezonden persbericht


Kunst kriebelt de geest

De komende Nationale Kunstweek, van 5 t/m 13 november, zet beeldende kunst en Nederlandse beeldend Kunstenaars in de schijnwerpers. Dit jaar is de zevende editie van de Kunstweek met als thema 'Kunst kriebelt de geest'. Aan deze editie nemen onder andere kunstenaars, galerieën, kunstuitlenen, kunstmusea en winkels in kunstenaarsbenodigdheden in het hele land deel.

Als men tijdens de Kunstweek twee 'kunstinstellingen' bezoekt, krijgt men het Jaarboek Kunstenaars 2012 cadeau. Het lijvige Jaarboek telt 400 pagina's en toont werken van circa 275 Nederlandse beeldend kunstenaars en de namen van meer dan 2.500 kunstenaars. De organisatie verwacht dat de 10.000 beschikbare boeken snel op zullen zijn.

Stichting Kunstweek heeft als primaire doelstellingen het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en van de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars en hun werk in het bijzonder. Daarbij wordt tijdens de Kunstweek met verschillende acties het kijken naar kunst en het kopen, huren en verzamelen van kunst bevorderd, mede door stimulering van galerie-, kunstbeurs- en kunstmuseumbezoek. Zie www.kunstweek.nl.
---

Voor de redactie: