Politie Groningen

Zaterdag 5 november 2011

Provincie Groningen, 05-11-2011

Fietsers gewond bij aanrijdingen

GRONINGEN Een 27-jarige fietser uit Groningen raakte vrijdagochtend gewond bij een verkeersongeluk op de Goudlaan in Groningen. De man kreeg op de rotonde met de Siersteenlaan geen voorrang van een 35-jarige automobilist uit Groningen. De fietser werd met rugletsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie zet de aanrijding op papier.

Op de Hora Siccamasingel raakte vrijdagmiddag een 13-jarig meisje uit Groningen licht gewond. Zij stak plotseling de rijbaan over en botste tegen de auto van een 52-jarige inwoonster van Groningen. Het meisje moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Vrouw beroofd van tas

VEENDAM De politie stelt een onderzoek in naar de brutale tasjesroof van een 56-jarige inwoonster van Veendam. De vrouw legde vrijdagmiddag een tas met boodschappen in haar auto op de Reede in Veendam. Plotseling werd haar handtas uit haar handen gerukt door een onbekende man. De tasjesrover rende weg via het Skagerrak in de richting van de Continentenlaan.

Het signalement van de verdachte: Blanke man, 20 a 25 jaar, 1.90 m, tenger postuur, smal gezicht, heel kort tot geen haar, gekleed in een donkerblauwe jas met een felle kobaltblauwe streep op borsthoogte (type werkjas), donkere spijkerbroek, zwarte pet. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Heler aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag een 28-jarige Groninger aangehouden op verdenking van heling. Agenten zagen de man op een scooter over het fietspad van de Boteringesingel rijden. Toen zij de Stadjer controleerden bleek dat hij op een gestolen scooter reed. De verdachte moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten voor verhoor. De bromfiets werd in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

EENRUM de politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Tuinbouwstraat in Eenrum een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten kregen een tip dat er in de woning waarschijnlijk hennep werd gekweekt. In de woning vonden de agenten een kwekerij met 35 planten. De planten en kweekmaterialen zijn vernietigd. De politie heeft de 42-jarige bewoner aangehouden voor betrokkenheid bij de kwekerij. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor openstaande boetes

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Stationsstraat in Stadskanaal een 36-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De kanaalster had voor bijna 500 euro aan boetes open staan of 8 dagen hechtenis. Aangezien de man dit niet kon betalen werd hij ingesloten.

Fietsendief gepakt

GRONINGEN - Vrijdagavond heeft de politie een 37-jarige Groninger aangehouden voor het stelen van een fiets. Agenten zagen dat de verdachte in de Oosterstraat in Groningen het slot van een fiets open knipte en er vandoor ging. Na een sprint konden agenten de fietsendief beet pakken en aanhouden. De man moest mee naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de fiets.

Cafetaria overvallen

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een overval die vrijdagavond heeft plaatsgevonden in de Grote Beerstraat in Groningen. Een onbekende man kwam rond 22.00 uur een cafetaria binnen en bedreigde een medewerker met een nog onbekend wapen. De medewerker voelde zich dusdanig bedreigd dat hij de overvaller een geldbedrag gaf. De verdachte rende naar buiten waar een mededader op hem stond te wachten. Het duo ging er daarna op een scooter vandoor. De overvaller had zijn gezicht tijdens de overval bedekt. Hij was ongeveer 1.80 m lang, smal postuur en droeg een donkere afgezakte trainingsbroek en een shirt met capuchon. Daaronder droeg hij een wit T-shirt. Het slachtoffer doet aangifte.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Twitter: @politie_overval

Woninginbreker aangehouden

MUNTENDAM De politie heeft vrijdagnacht een 20-jarige man uit Muntendam aangehouden. Agenten reageerden op een melding van inbraak in een woning aan de Kerkstraat in Muntendam. Toen de bewoners thuis kwamen zagen zij dat er iemand in de woning was geweest. Zij zagen de 20-jarige Muntendammer in de tuin lopen. Toen zij de man wilden aanspreken ging hij er vandoor. Op aanwijzen kon de 20-jarige even later in zijn woning worden aangehouden. De verdachte is ingesloten. Aan het politiebureau bleek de Muntendammer nog voor bijna 2800 euro aan boetes of 43 dagen hechtenis open had staan. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongens opgepakt voor joyriding

APPINGEDAM De politie heeft afgelopen nacht twee 16-jarige jongens uit Delfzijl en Appingedam aangehouden voor joyriding en het rijden zonder rijbewijs. Agenten kregen een melding dat er een auto tegen een boom geknald was op de Harm Kuiperstraat in Appingedam. Ter plekke bleken er geen personen in de auto te zitten. Een getuige had gezien dat de knapen dwars door een brugleuning waren gereden, over het water waren geschoten en in het gras tot stilstand waren gekomen. De knapen hadden de auto vervolgens tegen een boom geduwd.

Via het kenteken van de auto kon de eigenaar achterhaald worden. Beide verdachten werden in de woning aangetroffen. De 16-jarige bestuurder uit Appingedam bleek de auto van zijn vader te hebben weggenomen. Beide verdachten werden ingesloten aan het politiebureau. De ouders van de knapen werden geinformeerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bestuurders onder invloed

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond en vrijdagnacht op diverse plaatsen in de provincie Groningen personen aangehouden voor het rijden onde rinvloed van alcohol. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Een overzicht van de meest opvallende incidenten:

Groningen - De politie heeft vrijdagavond op de Atensheerd in Groningen een 54-jarige automobilist uit Gameren aangehouden. De man liep tegen de lamp toen hij een blaastest moest doen nadat hij met zijn auto op een betonblok was gereden. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim 1,25 promille alcohol (560 ug/l) in zijn bloed had. De 54-jarige kreeg een rijverbod van 6 uren.

Groningen - Een 39-jarige automobilist uit Groningen is vrijdagnacht betrapt op het rijden onder invloed op de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen. Agenten zagen de Stadjer slingerend over de weg rijden en tegen een stoeprand botsen. Uit een alcoholtest bleek dat de man teveel gedronken had. In zijn bloed zat 1,75 promille alcohol (760 ug/l). De verdachte reed tevens zonder rijbewijs.

Heiligerlee - Een 35-jarige automobilist uit Oude Pekela werd op de Provincialeweg in Heiligerlee aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden en gaven hem een stopteken. Ook deze bestuurder had te diep in het glaasje gekeken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,15 (505 ug/l) in zijn bloed. De verdachte verklaarde tevens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Leek Vrijdagnacht werd een 19-jarige bromfietser uit Leek aangehouden voor het rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Agenten zagen de knaap door het centrum van Leek rijden op een brommer zonder verlichting en kentekenplaat. Hij droeg tevens geen helm. De jongeman reageerde niet op een stopteken en ging er vandoor. Na een achtervolging lukte het de agenten de verdachte te laten stoppen op de Midwolderweg in Leek. Uit een alcoholtest bleek dat de bromfietser te veel gedronken had. Op ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de verdachte ruim 1,3 promille (585 ug/l) in zijn bloed had. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De bromfiets werd in beslag genomen.