Politie Drenthe

Aanhoudingen in onderzoek illegale jacht

Assen, 05-11-2011 o De afgelopen week heeft de politie in Drenthe drie mannen aangehouden op verdenking van illegale jachtpraktijken waarbij ook roofdieren zijn vergiftigd. De afgelopen jaren zijn in diverse jachtgebieden in Drenthe vergiftigde roofdieren aangetroffen. In totaal zijn 48 gevallen onderzocht.

De aangehouden verdachten zijn een 58-jarige man uit Donderen, en twee mannen uit Anloo van 50 en 20 jaar. Ze zijn aangehouden op verdenking van het vergiftigen van roofdieren in diverse jachtterreinen en van het uitzetten van gekweekte fazanten ten behoeve van de jacht.

De 50-jarige verdachte zit nog vast. De beide andere verdachten zijn na uitgebreid verhoord te zijn weer in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie stelt vervolging in tegen de beide oudste verdachten. De betrokkenheid van de 20-jarige verdachte is niet bewezen kunnen worden. Het politieonderzoek gaat door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het onderzoek is uitgevoerd door medewerkers van het Regionaal Milieuteam van Politie Drenthe in samenwerking met specialisten van Staatsbosbeheer, Koninklijke Marechaussee, Provincie Drenthe, Drents Landschap en Natuurmonumenten.