Politie Gelderland-Zuid

Met balletjespistool op openbare weg

Geldermalsen, 05-11-2011 o Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur hebben agenten van team Geldermalsen een 15-jarige jongen uit Zoelen aangehouden op de Kerkstraat in Geldermalsen. De jongen liep met een balletjespistool dat verboden is.

Agenten werden naar een steegje nabij een supermarkt in de omgeving van de Kerkstraat gestuurd. Daar zou een jongen met een pistool aan het zwaaien zijn. De agenten troffen de 15-jarige knaap aan in het bezit van het speelgoedwapen. Hij werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De jongen verklaarde het pistool te hebben gevonden. Zijn moeder vertelde uiteindelijk hoe het werkelijk zat.

Wet wapens en munitie

Helaas komt het nog steeds voor dat speelgoed pistolen en geweren worden aangetroffen bij personen. Alle pistolen en geweren die voor bedreiging of afdreiging geschikt zijn vallen onder de Wet wapens en munitie en zijn verboden. Mensen realiseren zich nog steeds niet voldoende wat voor een gevaar ze lopen als ze met dit speelgoed op straat lopen. Voor alle duidelijkheid, dit speelgoed mag je ook niet in huis hebben. (14)

Laatst gewijzigd 05-11-2011 9:59 | © Regio Gelderland-Zuid |