Hoogheemraadschap Delfland
Stripboek voor deltacommissaris

Tijdens het Tweede Nationaal Deltacongres, heeft deltacommissaris Wim Kuijken een wel heel bijzonder cadeautje gekregen. Uit handen van jeugddijkgraaf Bart Bongaards ontving hij het eerste exemplaar van het stripboek Strijd tegen het Water.

Voorkant van het stripboek Het stripalbum Strijd tegen het Water is door Stichting Eureducation ontwikkeld, dankzij het initiatief van WaterSave. Met dit stripalbum willen WaterSave en Stichting Eureducation zowel de historie als de nieuwste ontwikkelingen van dit oer-Hollanse onderwerp op aansprekende wijze ontsluiten voor jong en oud. Een strijd die nooit definitief kan worden gewonnen, maar waarin we niet alleen staan. Met landen als Engeland en Tsjechië wordt samen de strijd aangebonden tegen de gezamenlijke vijand.

Een heel bijzonder gegeven dat door scenarist Jan Kragt en tekenaar Marc Verhaegen op indringende wijze verwerkten tot een meeslepend verhaal. Historische feiten, verdriet, spanning en liefde vormen de ingrediënten tegen de achtergrond van grote overstromingen en internationale samenwerking in de strijd tegen het water. Het stripalbum verschijnt zowel in het Nederlands, Engels als Tsjechisch en zal verkrijgbaar zijn in alle stripwinkels en de betere boekhandel in Nederland. Strijd tegen het water is het zesde stripalbum in de educatieve reeks van Eureducation.

Bij het stripboek is in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland ook lesmateriaal gemaakt. Alle scholen in Nederland ontvangen begin december zowel het stripboek als het lespakket. Dijkgraaf Michiel van Haersma Buma: "Delfland vindt het belangrijk dat jongeren kennis hebben van het waterbeheer in ons land. Dit stripboek is een voor jongeren aantrekkelijke manier om deze kennis tot zich te nemen. Daarom past het in combinatie met de lesbrieven uitstekend binnen ons educatieprogramma. Ik hoop dat heel veel scholen het gaan gebruiken. "

De deltacommissaris is voorlopig nog even de enige die het boek kan lezen. De officiële presentatie vindt plaats in december. Als u daar niet op wilt wachten, dan kunt u alvast een voorproefje krijgen door de filmtrailer te bekijken. Deze staat vanaf vandaag op http://www.watersave.nl/ en http://www.eureducation.nl/ en op Youtube: http://youtu.be/S8DqAbTjOAk.

logo Eureducation logo European Civil Protection logo Europese Unie logo Watersave