Politie Midden- en West Brabant

Politie waarschuwt voor babbeltruc

Prinsenbeek, 05-11-2011 o De politie heeft gisteravond (04-11-2011) rond de klok van 17.30 uur alle uitvalswegen van Prinsenbeek
geblokkeerd. Aanleiding daartoe was een insluiping in een woning in de Schoolstraat. Een 88-jarige bewoner werd daarbij het slachtoffer van een babbeltruc. Agenten in uniform controleerden het inkomend en uitgaande verkeer en agenten in burger doorzochten de wijk, op zoek naar de daders. Deze actie leidde niet tot een arrestatie.

De hoogbejaarde man werd rond 17.30 uur voor zijn woning aangesproken door twee onbekende vrouwen die hem de weg vroegen. Het slachtoffer wees één van de vrouwen de weg. Het lukte de andere vrouw op dat moment de woning van de man in te glippen via de openstaande voordeur. Korte tijd later verliet ze de woning en liep samen met de andere vrouw weg. Een oplettende getuige zag dit gebeuren en informeerde de politie.

De Politie waarschuwt voor babbeltrucs en adviseert geen onbekenden binnen te laten in de woning, zonder dat zij zich kunnen legitimeren. Ook het gesloten houden van deuren en ramen is zeer belangrijk. Voornamelijk oudere mensen zijn slachtoffers van insluipingen. De Politie vraagt burgers om bij heterdaadmeldingen 112 te bellen zodat zij snel kan reageren.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 05-11-2011 10:54 | © Regio Midden en West Brabant |