Politie Midden- en West Brabant

Stapper voorgedragen voor maatregel 'weekendje weg'

Breda, 05-11-2011 o De politie heeft vanmorgen (05-11-2011) een 22-jarige Bredanaar aangehouden bij een uitgaansgelegenheid aan de Visserstraat. Hij wordt ervan verdacht een portier te hebben
mishandeld. De Bredanaar is op het bureau ingesloten en wordt
voorgedragen voor de maatregel 'weekendje weg' .

Rond 03.15 uur ontvingen agenten, die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda de melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Visserstraat. Ter plaatse zagen de agenten dat portiers van het etablissement op dat moment een man controleerden. Het betrof de 22-jarige. Eén van de portiers vertelde dat de verdachte zich in de zaak agressief richting andere klanten gedroeg. Op het moment dat hem de deur gewezen werd gaf hij de portier een elleboogstoot en een kopstoot. Het lukte de aangever deze te ontwijken.

Weekendje weg:
Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak. Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 05-11-2011 10:49 | © Regio Midden en West Brabant |