Politie Drenthe

Zaterdag 5 november 2011

Provincie Drenthe, 05-11-2011

Alcohol in het verkeer

MIDLAREN Op De Bloemert in Midlaren hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige Portugese bewoner van een vakantiewoning in Midlaren aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 630 ugl een bestelbus. Op de A-28 viel zijn rijgedrag op doordat hij langzaam reed en erg slingerde. Een medeweggebruiker waarschuwde de politie en bleef achter het busje rijden. De rit eindigde op De Bloemert waar de politie de bestuurder kon aanhouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

ERM Op de N34 ter hoogte van Erm verloor een 31-jarige automobilist uit Ter Apel in de nacht van vrijdag op zaterdag de macht over het stuur. De auto raakte een vangrail en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurder zat alleen in de auto. Hij raakte licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Omdat hij gedronken had nam een arts daar op verzoek van de politie bloed bij hem af. Dit wordt onderzocht op de hoeveelheid alcohol.

MEPPEL Vrijdagavond hield de politie in op meerdere wegen in Meppel een alcoholcontrole. Daarbij zijn 711 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Drie personen waren in overtreding. Bij een 18-jarige man uit Meppel werd een alcoholgehalte vastgesteld van 285 ugl. Een 41-jarige man uit Meppel reed met een alcoholgehalte van 685 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De derde overtreder komt uit Giethoorn. Bij hem gaf de ademanalyse een uitslag van 540 ugl. Tijdens de controle werden alle bestuurders bevraagd door medewerkers van Rijkswaterstaat. Deze gegevens worden gebruikt voor de jaarlijkse analyse die Rijkswaterstaat maakt over alcoholgebruik in het verkeer.

HOOGEVEEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 25-jarige man uit Pesse. De man werd vrijdagavond in zijn auto gecontroleerd op het Van Echtensplein in Hoogeveen. Daarbij bleek dat hij gedronken had (255 ugl). Ook tegen een 34-jarige man uit Hoogeveen maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed. Hij werd in zijn auto gecontroleerd op de Wethouder Robaardstraat. Bij hem gaf de ademanalyse een uitslag van 415 ugl.

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man uit Assen aan op verdenking van het mishandelen van zijn echtgenote. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De man is voor nader onderzoek ingesloten. Het protocol Huiselijk geweld is opgestart.

Aangehouden na vernielingen

ASSEN Op de Kleine Akkerstraat in Assen hield een horecapatrouille bestaande uit een politieagent en een lid van de Koninklijke Marechaussee in de nacht van vrijdag op zaterdag een 15-jarige jongen uit die plaats aan. Een getuige had gezien dat de jongen in het centrum bloembakken vernielde. Ook een fiets en terrasstoelen werden vernield. De getuige belde de politie en gaf een goed signalement van de dader waardoor deze even later kon worden aangehouden. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Winkeldieven

ASSEN In een supermarkt aan de Triade in Assen is vrijdagmiddag een 44-jarige vrouw uit die plaats betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag dat de vrouw boodschappen ter waarde van 15,- niet afrekende. Ze werd overgedragen aan de politie en bekende naast deze diefstal ook een winkeldiefstal in dezelfde winkel op 21 oktober. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Vrijdagmorgen zijn in een winkel aan de Bremstraat in Assen twee personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel zag de 54-jarige vrouw en de 64-jarige man (beiden uit Assen) met een tas boodschappen de winkel verlaten terwijl deze niet waren afgerekend. De twee zijn overgedragen aan de politie. Beiden ontkennen de diefstal. De boodschappen zijn in beslag genomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden na diefstal

HOOGEVEEN Medewerkers van een horecagelegenheid in het centrum van Hoogeveen hielden in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige man uit Ruinen aan. Eén van de medewerkers miste op een bepaald moment zijn werktas en zag een man daarmee weglopen in de richting van de toiletten. Samen met een collega stelde hij een onderzoek in ze troffen de man uit Ruinen met de bewuste tas aan op een toilet. Een navigatieapparaat had hij al uit de tas gehaald. De man is overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. De bestolen medewerker deed aangifte.

Buschauffeur verjaagt overvaller

RODEN een 59-jarige buschauffeur van een lijndienst heeft vrijdagavond omstreeks 19.40 uur een jongeman die hem wilde overvallen zijn bus uit gejaagd. De politie stelt een onderzoek in naar de gevluchte dader. De chauffeur had in Nieuw Roden de laatste passagier afgezet en reed via de Hullenweg richting Roden. Bij een bushalte op de Hullenweg stopte de bus om een persoon in te laten stappen. Een jongeman met een sjaal voor zijn mond stapte de bus in en bedreigde direct de chauffeur met een mes. Hij eiste geld. De chauffeur pakte de geldbak, hief deze omhoog en zei tegen de jongen dat hij de bus uit moest. De kennelijk geschrokken overvaller vluchtte zonder buit de bus uit en verdween te voet. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in, maar trof de overvaller niet meer aan. Bij de overvaller gaat het om een blanke jonge man met bruine ogen en gemillimeterd haar. Hij had een verzorgd uiterlijk en was gekleed in een bruin leren jack en blauwe spijkerbroek. Van de overval zijn opnamen gemaakt met de camera die in de bus aanwezig is.

Autodief aangehouden

ASSEN/KOEKANGE Op de A-28 ter hoogte van Koekange hield de politie vrijdagavond een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man wordt verdacht van het onder bedreiging met een mes stelen van een auto. Omstreeks 17.30 stond een 53-jarige vrouw uit Bovensmilde met haar auto stil op de Stationsstraat in Assen. Ze was gestopt omdat ze moest bellen. Terwijl zij in de auto zit komt er een man naar haar toe. Hij opent het portier en bedreigt de vrouw met een groot mes. Hij zegt dat ze uit moet stappen waarna hij in de auto weg rijdt. Enig tijd later wordt de auto gezien op de A-28 richting Hoogeveen. De bestuurder kan hierna worden aangehouden op een parkeerplaats ter hoogte van Koekange. Omdat hij gedronken had en verklaarde medicijnen te hebben genomen, nam een arts op verzoek van de van de politie van de man een bloedproef. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Geen voorrang

EMMEN Bij een aanrijding op het fietspad langs de Hondsrugweg in Emmen raakten vrijdagavond twee 16-jarige meisjes uit die plaats licht gewond. De meisjes reden op een scooter over het fietspad. Een 23-jarige vrouw uit Nieuw Buinen reed in haar auto vanaf een parkeerplaats de weg op en zag daarbij de scooter over het hoofd. De scooter botste tegen de zijkant van de auto waarbij de twee meisjes ten val kwam. Ze zijn voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Centrumverbod overtreden

MEPPEL Op het Kerkplein in Meppel hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit die plaats aan. De man heeft van de Burgemeester van Meppel een centrumverbod gekregen. Door zijn aanwezigheid op het Kerkplein overtrad hij dit verbod en werd aangehouden. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op en de man wordt voorgedragen voor verlenging van het verbod.