Politie Midden- en West Brabant

Stapper voorgedragen voor 'weekendje weg'

Tilburg, 05-11-2011 o De politie heeft vanmorgen (05-11-2011) een 18-jarige jongen uit Rijen aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Hij is ingesloten en wordt voorgedragen voor de maatregel 'weekendje weg'.

Even na 04.00 uur meldden de portiers van een horecagelegenheid aan het Piusplein dat ze een man in de kraag gevat hadden die getracht had een 23-jarige bezoeker te mishandelen. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied spraken de bezoeker. Hij vertelde dat tijdens een opstootje op het plein hij de gemoederen wilde sussen. Tijdens zijn interventie gooide de verdachte een terrastafel met stalen poten zijn richting op. Het lukte de aangever de tafel ter nauwernood af te weren.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 05-11-2011 9:32 | © Regio Midden en West Brabant |