Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Elburg - Twee mannen ingesloten na mishandeling           |
De politie heeft vrijdagavond 4 november twee mannen van 19 en 44 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige jongeman uit 't Harde, die licht letsel in zijn gezicht en een pijnlijke rug opliep.

De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling, die rond 23.00 uur begon met onenigheid in het centrum van Elburg, tussen een groepje jongelui, waaronder de 19-jarige verdachte en de 17-jarige. Hierbij werd met een bierflesje gegooid.

Even later kreeg het incident een vervolg nabij een horecazaak in het centrum. De 17-jarige werd daar weggetrokken en ter hoogte van de Bloemstraat in zijn gezicht geslagen door de 44-jarige verdachte. De 19-jarige was in diens gezelschap en volgens verklaringen bewapend met een honkbalknuppel. Na de mishandeling vertrokken de beide verdachten. De gewaarschuwde politie heeft hen vervolgens thuis aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

2011155820

|     |Vaassen - Man overlopen bij inbraak sportcomplex Koekoek  |
De politie heet vrijdagavond 4 november een 18-jarige man uit Vaassen aangehouden op verdenking van inbraak en poging tot diefstal op de bouwlocatie van het sprotcomplex de Koekoek in Vaassen.

De politie werd rond 23.00 uur gewaarschuwd dat er mogelijk iemand in het in aanbouw zijnde deel van het sportcomplex aanwezig was. Bij onderzoek troffen agenten een 18-jarige Vaassenaar. Hij liep met een kabelhaspel in zijn handen en werd aangehouden op verdenking van inbraak en poging tot diefstal. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

2011155811

|     |Vaassen - Tweetal opgepakt na inbraak jongerencentrum     |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 november twee Vaassenaren, van 18 en 19 jaar oud aangehouden, kort nadat ze een inbraak hadden gepleegd in jongerencentrum Impuls aan de Jasmijnstraat in Vaassen. Bij de inbraak werden onder meer een computerspel en snoepgoed weggenomen.

De politie werd rond 00.20 uur gewaarschuwd door een getuige die het tweetal bij het gebouw zag en een ruit hoorde sneuvelen. De politie trof even later beide jonge mannen, die voldeden aan het opgegeven signalement aan, op de Laan van Fasna in Vaassen.

Ze hadden inbrekersgereedschap bij zich en spullen die vermoedelijk uit Impuls waren ontvreemd. Een politiehond volgde vanaf de plek waar beiden werden aangehouden, een spoor, dat vervolgens uitkwam bij de vernielde ruit van het jongerencentrum. Beiden verdachten werden aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.

2011155825

|     |Harderwijk - 12-tal auto's open gebroken                  |
In de nacht van donderdag op vrijdag 4 november zijn in Harderwijk een twaalftal geparkeerde personenauto's opengebroken. Er werden onder meer een radio', zonnebril, camera en laptop ontvreemd.

De inbraken vonden plaats in de Muziekbuurt van de wijk Drielanden in Harderwijk. de Muziekbuurt. In totaal hebben 12 gedupeerden zich gemeld en aangifte gedaan. De politie is een onderzoek gestart en is dringend op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen via 0900-8844.

2011155365

|     |Putten - Vrouw aangehouden na beledigen boa's             |
De politie heeft vrijdagmiddag 4 november in Putten een 46-jarige vrouw uit die plaats aangehouden nadat ze twee gemeentelijke opsporingsambtenaren (boa's) meerdere malen beledigde en bier uit een blikje over de kleding van één van de boa's gooide.

De boa's van de gemeente Putten zagen rond 15.00 uur dat een man en een vrouw op een bankje aan de Lariksstraat in Putten bier zaten te drinken. De man en vrouw werden aangesproken op het drinken van alcohol op straat. Ze waren aanvankelijk niet meewerkend in het afgeven van hun ID-kaart en de vrouw begon de boa's meerdere malen te beledigen en gooide bier uit het geopende blikje over één van hen. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011155687

|     |Putten - Motorrijder gewond bij botsing                   |
Een 20-jarige Puttenaar is vrijdagavond 4 november licht gewond geraakt toen hij met zijn motorfiets op de Stationsstraat in Putten tegen een afslaande personenauto botste. De motorrijder had geen rijbewijs, droeg geen helm en rook naar gebruik van alcohol. Van hem is en bloedproef afgenomen.

Het ongeval vond rond 19.15 uur plaats. Een 68-jarige autobestuurder uit Putten reed op de Stationsstraat richting centrum en draaide linksaf een inrit van een woning in. De motorrijder reed in dezelfde richting en haalde enkele voor hem, rijdende auto's in. Hij zag vermoedelijk te laat dat de personenauto linksaf sloeg en botste tegen de zijkant van de auto. De3 22-jarige droeg geen helm en raakte gewond aan zijn hoofd. Per ambulance werd hij voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De agenten roken het gebruik van alcohol en in het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De uitslag is over enkele dagen bekend.

2011155731

-----------------------
(

(


---- --