Gemeente Uithoorn



Bewonersavond en AED/reanimatiecursus in gemeentehuis

In Uithoorn en De Kwakel is veel goed geregeld. Toch kan er van alles gebeuren. Weet u wat u moet doen bij een noodsituatie? Helaas kunnen hulpdiensten niet altijd en overal direct helpen. En dan bent u in eerste instantie op uzelf en de mensen in uw omgeving aangewezen.

Uit landelijk onderzoek blijkt dat particulieren meer willen weten over wat zij zelf kunnen doen in geval van nood. Alle reden voor de gemeente om daar samen met de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland op in te spelen. Is dat nodig? Ja. Want iedereen kan te maken krijgen met een noodsituatie. Bijvoorbeeld door een brand of doordat de stroom voor langere tijd uitvalt. U kunt te maken krijgen met iemand die zich ernstig verslikt of misschien wel met een gaslek. Het is verstandig dat u zich op dit soort situaties voorbereidt.

Wat doe je? gaat u en uw buurgenoten bij deze en andere noodsituaties helpen. Op de website http://www.watdoeje.nl/ leest u per noodsituatie wat u in een paar stappen kunt doen. Inclusief handige tips en preventieve maatregelen.

Daarnaast worden er volgende week in het gemeentehuis en op de gemeentewerf van Uithoorn een informatieve bewonersavond en een praktische cursus georganiseerd. Alles met één doel: mocht er iets gebeuren in Uithoorn of De Kwakel, dan kunt u zichzelf of anderen helpen. Omdat u weet wat u moet doen. En dat is precies waar we het voor doen.

Gemeentehuis Uithoorn

7 november Wat doe je-bewonersavond. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.15 uur, Gemeentehuis, Laan van Meerwijk 16

25 november Wat doe je-AED/reanimatiecursus. 9.00 - 13.00 uur (de cursusdag van 11 november is vanwege grote belangstelling volgeboekt). De locatie is nog onbekend.

Doe mee en meld u aan door dit online aanmeldformulier in te vullen.

Contactgegevens

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16

Postbus 8
1420 AA Uithoorn

Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22

Tel. vanuit het buitenland:


+31 297-51 31 11

E-mail: gemeente@uithoorn.nl