---

Nederland Wereldkampioen Korfbal
Shaoxing, 5 november 2011 ­ Nederland is op het IKF WK Korfbal in Shaoxing, China wereldkampioen geworden. Het achttal van Jan Sjouke van den Bos versloeg in de finale de Belgen met 26-32. Oranje prolongeert hiermee de titel, die het in totaal 8 keer won. In aanloop naar de finale tussen Nederland en België werd er door beide landen psychologische oorlogsvoering gehanteerd. Bondscoach Jan Sjouke van den Bos verwachtte Chinees Taipei in de finale, terwijl de Belgische assistent bondscoach Detlef Elewaut de Hollandse formatie tot zwakste lichting in jaren betitelde. Desondanks plaatsten beide ploegen zich wederom voor de finale, waardoor voor de negende keer op rij Nederland ­ België op het programma stond. Nederland knalde uit de startblokken en had binnen vier minuten een 4-1 voorsprong te pakken. Desondanks kwamen de Belgen vrij snel op gelijke hoogte. Het was de laatste keer dat de Diamonds in de buurt kwam van Oranje, want in een kort tijdsbestek was het verschil weer vijf in Nederlands voordeel. Mick Snel was loepzuiver, maar ook Laurens Leeuwenhoek deed van zich spreken, de twee jongelingen scoorden beiden drie keer in de eerste helft en dat leverde een 16-13 voorsprong op bij rust. Zoals de eerste helft voor Nederland begon, zo begon ook de tweede helft voor Nederland. André Kuipers benutte direct de eerste kans en Oranje stoomde door naar een 20-14 voorsprong. Daarmee leek het Belgisch verzet gebroken. Met nog veertien minuten op de klok maakte Nederland voor het eerst tien punten verschil, door een benutte strafworp van Barry Schep na een mooie actie van Suzanne Struik. België kwam nog wel iets terug, maar spannend werd het niet meer. Van den Bos wisselde Marjolijn Kroon, Snel en Leeuwenhoek en gaf Rick Voorneveld, Jos Roseboom en Celeste Split speeltijd. In de laatste minuut kreeg Mady Tims een publiekswissel, de 35-jarige speelster speelde haar laatste wedstrijd in Oranje. Roxanna Detering verving haar. In een doelpuntrijke slotfase werd het uiteindelijk 32-26 voor Nederland. Doelpunten Nederland: Barry Schep 7, Suzanne Struik 6, André Kuipers 4, Laurens Leeuwenhoek 4, Mick Snel 4, Mady Tims 3, Rosemarie Roozenbeek 2, Marjolijn Kroon 1, Roxanna Detering 1