IMPACT Symposium - 5 november 2011


Generation Why, de leiders van morgen.

DE BILT, 20111010 -- Op 5 november organiseert IMPACT Netwerk haar symposium onder de titel ‘Generation Why, de leiders van morgen’. Centrale vraag op die dag is hoe de aanstormende generatie christelijke professionals het stokje van de afzwaaiende babyboomers kunnen overnemen.

Momenteel wordt er veel gesproken over het aanstaande vertrek van de babyboomers uit het professionele leven. Met die babyboomers lijkt soms ook het christelijk geloof uit ons land te verdwijnen. Uit cijfers van het SCP blijkt dat in 2050 het huidige aantal kerkgangers met 70% is afgenomen. Organisator van het symposium Geert Meijering: ‘Hierdoor draagt de generatie christenen die nu aan het professionele leven gaat deelnemen een grote verantwoordelijkheid om het tij te keren.’

De vergrijzing is voor de samenleving een enorme uitdaging, maar tegelijkertijd voor generatie Y (grofweg geboren tussen 1980 en 1994) een enorme kans. Door onderzoekers en marketeers wordt generation Y ook wel de prestatiegeneratie genoemd. Velen van hen zijn in luxe opgegroeid en kennen daardoor grenzeloze ambities: een eigen bedrijf, werken in het buitenland. Alles is mogelijk!

De urgente vraag is volgens Meijering, organisator, wat de rol is van christelijke jong professionals in deze veranderende samenleving: ‘Hoe laten zij de komende veertig jaar zien dat je als christen werkelijk het verschil kunt maken?’

Met sprekers als Tom van den Belt, Rein Willems en Andries Knevel zal gesproken worden over de effecten van de veranderende samenleving voor generatie Y. Wat betekent dit voor de volgende generatie kerken, voor solidariteit in de zorg en voor duurzaamheid. En hoe kunnen christelijke Young professionals hun rol pakken in de politiek, als opiniemakers of op social media. Aanmelden en meer informatie via www.impactnetwerk.nl .





Ingezonden persbericht