Hoogste opkomst ooit landelijke Natuurwerkdag

Persbericht van Landschapsbeheer Nederland

Landschapsbeheer Nederland organiseerde vandaag de elfde landelijke Natuurwerkdag. Ruim 13.000 mensen staken op 406 locaties verspreid over heel Nederland vrijwillig de handen uit de mouwen om het landschap een opknapbeurt te geven. Arno Willems, directeur Landschapsbeheer Nederland, vindt het fantastisch dat er dit jaar weer meer mensen aan de slag zijn op de Natuurwerkdag 'al werken we niet voor records, maar wel voor het landschap!'

Esmé Wiegman gaf startschot
Esmé Wiegman, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, gaf samen met Willems het startschot van de Natuurwerkdag in Zwolle. 'Heel inspirerend al die vrijwilligers aan het werk in landschap en natuur. Dat moet wel worden georganiseerd. Ook daarom is het van belang dat landschaps- en natuurorganisaties er zijn' aldus Wiegman.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Op de eerste zaterdag van november leven jaarlijks duizenden vrijwilligers zich uit in het Nederlandse landschap. Onder professionele begeleiding wordt er gesnoeid, gezaagd, gehooid, poelen schoongemaakt, wilgen geknot en nog veel meer. Voor de natuur belangrijke klussen omdat veel planten en dieren zo weer de ruimte krijgen. Zorgden vroeger de boeren voor dit soort onderhoudswerkzaamheden, tegenwoordig is dit vooral het werk van vrijwilligers. Met de bezuinigingen van het Rijk op landschap en natuur van ruim 70% zijn deze vrijwilligers onmisbaar voor het behoud en beheer van ons Nederlandse landschap.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.landschapsbeheer.nl



Razende Robot Reporter