Ingezonden persbericht



Wat te doen: regenbanden of slicks? Die vraag hield de 125cc-coureurs bezig in de kwalificatie voor de Grand Prix van Valencia. Het dilemma leverde op de opdrogende baan van het circuit Ricardo Tormo grote verschillen op en voortdurend wisselende posities. Zo vloog Luis Salom heen en weer tussen plaats 20 en plaats 3.

Uiteindelijk durfden alleen Danny Webb en Luis Rossi het aan om op slicks een snelle ronde neer te zetten. Daardoor is het verschil tussen Webb op poleposition en Salom op de vierde plaats meer dan drie seconden. Tot grote ontevredenheid van Salom: ,,Dat is een te groot verschil. Maar ik durfde het toch niet aan om ook op slicks te gaan. De lijn was niet overal droog. Het was de veilige keuze, gemaakt uit veiligheidsoverwegingen. Juist in de laatste snelle ronden neem je meer risico. Tja, het was het een of het ander.''

Met zijn vierde plaats was de Spaanse coureur van RW Racing GP uiteindelijk ook niet ontevreden. ,,Dat is wel ok. Feitelijk heb ik alleen Johann Zarco voor me, want Webb en Rossi kunnen we wel hebben. Zarco kan nog wereldkampioen worden! Er is hem dus alles aan gelegen om snel weg te komen. Daar hoop ik van te kunnen meeprofiteren. Ik rijd altijd voor het podium, maar het zou wel heel erg mooi zijn als ik deze laatste 125cc-race ooit zou kunnen winnen. Ik ga het in elk geval proberen."

RW Racing GP