Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Agressieve man aangehouden                  |
De politie heeft vrijdagavond 4 november een 21-jarige man aangehouden nadat hij winkelend publiek en personeel van een winkel aan de Wooldstraat in Winterswijk lastig viel en agressief tegemoet trad.

De politie werd rond 20.00 uur gewaarschuwd. Agenten hebben de man, die zich niet kon identificeren, aangehouden en naar het bureau overgebracht. De man verzette zich daarbij.

Op het bureau werd zijn identiteit bekend en bleek hij afkomstig uit Winterswijk. Er is contact gezocht met de hulpverlening. Gezien de geestestoestand van de man, werd hij aan de hulpverlening overgedragen.

2011155843

|     |Lichtenvoorde - Twee man opgepakt na poging winkeldiefstal|
De politie heeft vrijdagmiddag 4 november in Lichtenvoorde twee mannen aangehouden wegens poging winkeldiefstal uit een kledingzaak. Het betroffen een 33-jarige man uit Baexem en een 44-jarige man uit Aalten.

De eigenaar van een winkel aan de Papenburgsestraat vertrouwde het gedrag van het tweetal in zijn winkel niet en hield hen in de gaten. Eén van hen had een kledingstuk in en onder zijn jas verstopt, maar werd door de eigenaar opgemerkt. De mannen verlieten daarop de winkel. De gewaarschuwde politie trof het duo even daarna op de Dr. Besselinkstraat.

Ze werden aangehouden en naar het bureau overgebracht. Bij hen werden geen gestolen spullen aangetroffen. Niettemin werd in de winkel een poging tot diefstal gepleegd. De 33-jarige man werd na het opmaken van een proces-verbaal op vrije voeten gesteld. De 44-jarige man werd voor een nader onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

2011155674

|     |Groenlo - man mishandelt en bedreigt pizzakoerier         |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 november in Groenlo een 21-jarige man uit Lichtenvoorde opgepakt nadat hij kort daarvoor een pizzakoerier had mishandeld en bedreigd. Ook zou hij geprobeerd hebben om met de auto van de koerier weg te rijden.

Het incident werd rond 02.00 uur bij de politie gemeld. De 29-jarige koerier had een bestelling afgeleverd bij een woning aan de Mauritsstraat in Groenlo. Bij het afrekenen werd hem niet het volledige bedrag betaald, waarop onenigheid ontstond. De verdachte bedreigde en mishandelde de koerier en wilde met diens auto wegrijden. De koerier kon dit voorkomen door de sleutels te pakken. Toen er meer personen uit de woning kwamen lopen, is de koerier vertrokken en waarschuwde de politie. Terwijl de politie met het slachtoffer in de Lievelderstraat in gesprek was, kwam de verdachte aanlopen. Hij werd herkend en door de politie aangehouden. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten.

2011155863

|     |Winterswijk - Vier jongelui gewond bij ongeval            |
Vier jonge mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 november licht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Gribbroekweg in Winterswijk. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt.

Rond 00.45 uur werd het ongeval bij de hulpdiensten gemeld. Een personenauto bestuurd door een 19-jarige man uit Winterswijk, raakte in een bocht van de Gribbroekweg van de weg. De auto kwam via een greppel in een weilandterecht en botste daar tegen een boom langs een oprit. De vier jonge mannen afkomstig uit Winterswijk, raakten licht gewond. Drie van hen werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vierde (20) werd doorverwezen naar de huisartsenpost. De politie constateerde bij de bestuurder gebruik van alcohol. Van hem werd een bloedproef genomen. De uitslag is over enkele dagen bekend.

2011155843

-----------------------
(

(


---- --