IKON

P E R S B E R I C H T

Ontmoetingsdag IKON Pastoraat over loyaliteit en schaamte

Op zaterdag 5 november staan de deuren van de Regenboogkerk in Hilversum wijd open voor de bezoekers van de Ontmoetingsdag van het IKON Pastoraat. Het thema is dit jaar: 'Mens waar ben je? Over schaamte en loyaliteit'.

Schaamte ligt gevoelig. Je kunt je schamen over wat je is overkomen, wat je gedaan of juist nagelaten hebt. Schaamte leidt snel tot toedekken en er niet meer over praten. Dat zie je in het klein binnen families maar ook in het groot. Wat te doen met een open wond als Srebrenica? Het uitspreken van schaamte kan leiden tot een nieuw zelf-verstaan. Kan het uitspreken van schaamte ook een positieve kracht zijn tegenover het schaamteloze in de kleine en grote wereld? In de ochtend geeft IKON-pastor Judith van der Werf een inleiding op het thema en houdt haar collega Bram Grandia een interview met Dutchbatter Adje Anakotta. Voor en na de lunch zijn er workshoprondes waarin op uiteenlopende manieren en via diverse werkvormen wordt ingegaan op het thema schaamte.

Ontmoetingsdag IKON Pastoraat, zaterdag 5 november 2011. Locatie: Regenboogkerk, Nassaulaan 22 in Hilversum. Tijd: 10.00 - 16.30 uur (zaal open: 9.30 uur). Kosten: ¤ 15,- incl. koffie, thee en lunch.