Ingezonden persbericht


PERSBERICHT


- - Hoe klinkt verliefd? - -
Première
De Suleika's en het mysterie van de Gevoelige Snaar (6+)

Op zaterdag 5 en zondag 6 november 2011 gaat de Oorkaan productie De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar in première in Het Concertgebouw te Amsterdam. Trio Suleika en Jochem Stavenuiter maken een muziekvoorstelling waarin alles anders gaat dan verwacht, voor kinderen vanaf 6 jaar. De landelijke tournee loopt van 5 november 2011 t/m 1 juni 2012.

Hoe klinkt verliefd?
Help! Pepijn, Emmy en Maurice doen de Suleika!
Dat lijkt op een dans maar dan anders. Het lijkt ook op een concert maar dan ook weer anders. Waarom zou je in je eentje op een cello spelen als dat ook met zijn drieën kan? Waarom speelt die viool zoeter dan de vorige keer? En waarom heeft die pianist zijn hand in het verband?

De Suleika's en het Mysterie van de Gevoelige Snaar is een vrolijke, ontregelende muziekvoorstelling met komische scènes, onverwachte goocheltrucs en pijnlijke situaties. En met de mooiste muziek (van o.a. Mozart, Piazzolla en Mendelssohn) die ooit voor pianotrio is geschreven.

Trio Suleika won in 2002, nog geen jaar na oprichting, de Vriendenkrans, de publieksprijs én een masterclassprijs op het Vriendenkrans Concours in het Concertgebouw Amsterdam. In dezelfde periode volgden ze een masterclass bij Menahem Pressler van het legendarische Beaux Arts Trio. Dat was de start van een razendsnelle carrière in binnen- en buitenland. In juni 2010 brachten de musici de eerste aflevering van hun eigen kamermuziekfestival Suleika aan de Amstel. | www.triosuleika.com

Jochem Stavenuiter richtte in 1995 samen met Paul van der Laan mimegezelschap Bambie op, dat bekend staat om zijn fysieke en beeldende theaterstijl. Daarnaast werkt Stavenuiter als regisseur, maker en acteur samen met onder andere Jan Langedijk en Orkater en speelt hij in diverse series.

Oorkaan bestaat uit: Oorkaan Producties, Werkplaats Oorproeven en Educatieafdeling Oorsprong. De missie is kinderen via kleinschalige muziekproducties kennis te laten maken met live muziek én het genre jeugdmuziek verder te ontwikkelen. Daarmee is Oorkaan uniek in Nederland. |www.oorkaan.nl

Ingezonden persbericht