Ingezonden persbericht



In één dag op de hoogte over vrijwilligerswerk in het buitenland

Nijmegen, 13 oktober 2011 - Op 5 november 2011 is er voor het eerst in Nederland een evenement waarbij vrijwilligerswerk in het buitenland centraal staat. Tijdens de Wereldwijzer Vrijwilligersdag 2011 worden vragen beantwoord over de kosten, de voorbereiding, de begeleiding, en kun je kennis maken met meer dan 25 verschillende organisaties.

Waarom?
De laatste jaren is het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland steeds populairder geworden en willen mensen overal in de wereld hun steentje bijdragen. In Nederland zijn er meer dan honderd organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden en er komen er steeds meer bij. Het verschil tussen organisaties is op het eerste gezicht moeilijk te zien en de vrijwilligers worden steeds kritischer bij het kiezen van een geschikte organisatie. En terecht, want er is steeds meer kritiek op de kwaliteit van de voorbereiding en begeleiding.

Wat?
Daarom organiseren de 26 grootste organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk in het buitenland op zaterdag 5 november in Stayokay in Amsterdam de Wereldwijzer Vrijwilligersdag. Nog nooit eerder was er zo'n unieke samenwerking tussen de 26 organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden in alle delen van de wereld.

Er zijn mogelijkheden om te speeddaten met de organisaties, workshops te volgen, fotopresentaties te bekijken of gewoon rustig over de informatiemarkt te lopen, waar elke organisatie een eigen stand heeft. Daarnaast is er een algemene presentatie waarin wordt verteld wat er allemaal bij komt kijken als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen.

Praktische informatie...

Datum: 5 november

Locatie: Stayokay in Amsterdam Zeeburg

Tijd: tussen 11.00 en 17.00 uur

Entree: gratis

Aanmelden: via www.wereldwijzervrijwilligersdag.nl

Over Wereldwijzer Reisforums
De website Wereldwijzer Reisforums is een social media website, waar reizigers elkaar ontmoeten, met elkaar discussiëren en tips uitwisselen. De website wordt maandelijks door ruim 250.000 Nederlanders en Vlamingen bezocht en al meer dan 110.000 reizigers en vakantiegangers hebben zich aangemeld bij Wereldwijzer Reisforums. De site is op overzichtelijke wijze onderverdeeld in meer dan 70 landen, thema's en de diverse wereldcontinenten. Naast discussieforums is het op Wereldwijzer ook mogelijk om reisgenoten te zoeken, spulletjes te koop te zetten op de reismarkt, ervaringen over reisbestemmingen te delen, vakantiefoto's online te zetten en veel meer. QuaMundi Travel Media is eigenaar en exploitant van de website Wereldwijzer Reisforums.

-- Einde persbericht --