Gemeente Bronckhorst

Ook dit jaar weer Natuurwerkdag in Bronckhorst

Inwoners gevraagd om op 5 november samen met ons handen uit de mouwen te steken voor de natuur

Op 5 november a.s. is het weer landelijke Natuurwerkdag. Op meer dan 350 locaties in Nederland kan iedereen helpen bij het onderhoud van natuur en landschap. Vorig jaar hebben ruim 12.000 deelnemers de handen uit de mouwen gestoken. Ook dit jaar vinden uiteenlopende activiteiten plaats die al vroeg in de ochtend beginnen. Afhankelijk van de locatie verschillen de activiteiten van poelen schoonmaken tot bomen knotten, fruitbomen snoeien, grienden afzetten. Op www.natuurwerkdag.nl staan alle locaties en werkzaamheden beschreven. Ook in onze gemeente is een Natuurwerkdaglocatie. We gaan aan de slag op het Boelekeerlspad in Zelhem/Halle.

Jong en oud zijn van harte welkom om te helpen 'hun Bronckhorster landschap' mooier te maken.
- Iedereen is welkom, ook als iemand maar een halve dag wil meewerken
- In de pauzes wordt voor koffie/thee, soep en/of broodjes gezorgd

Meedoen:
De werkdag begint om 09.00 uur en eindigt om +/- 15.00 uur. Er wordt verzameld aan de Stadsedijk in Halle ter hoogte van huisnummer 4 (Besseldersbos). Voor een routebeschrijving zie www.boelekeerlspad.nl. We raden de deelnemers aan stevige schoenen en werkkleding aan te trekken. En afhankelijk van het weer: laarzen en regenkleding.

Aanmelden
Voor meer informatie, een overzicht van alle activiteiten in de buurt en aanmelden kunnen geĂŻnteresseerden terecht op www.natuurwerkdag.nl of mailen naar info@bronckhorst.nl. Per locatie is er een beperkte deelname mogelijk! Ook jongeren die nog een plek zoeken voor hun maatschappelijke stage zijn welkom!

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Scouting Nederland en wordt ondersteund door IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (NJN), ANWB en KNNV vereniging voor veldbiologie. De Natuurwerkdag wordt mede gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij.

Hengelo (Gld), 14 oktober 2011