Gemeente Alkmaar


Doe mee in het groen op landelijke Natuurwerkdag

De landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 5 november vindt dit jaar op vier locaties in Alkmaar plaats. Deze dag staat in het teken van het knotten van wilgen. De vrijwilligers die zich actief inzetten voor het groenonderhoud doen dit in de Rekerhout, langs het Ringslootpad (park De Groene Voet), in de Vroonermeer en in de Oudorperhout. Wethouder Anjo van de Ven van Groen opent de Natuurwerkdag om 09.30 uur in de Oudorperhout.

De gemeente Alkmaar organiseert twee à drie keer per jaar een Natuurwerkdag. Dit jaar wordt de landelijke versie van de Natuurwerkdag voor het eerst op vier locaties gehouden. De bestaande groepen vrijwilligers gaan wilgen knotten in de Rekerhout, langs het Ringslootpad (park De Groen Voet) en in de Vroonermeer. In de Oudorperhout gaat een nieuwe groep van start op initiatief van de Stichting Oudorperhout. Anjo van de Ven (OPA): "Als college willen we graag groen, water en natuur in de stad behouden en zoveel mogelijk natuurlijk beheren. Dat kunnen wij niet alleen. Daarom is het fijn dat bewoners en vrijwilligers ook zelf op 5 november de handen uit de mouwen steken."

Ook wilgen knotten?
De vrijwilligersgroepen kunnen altijd een extra paar handen gebruiken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website www.natuurwerkdag.nl. Maar zij kunnen zich natuurlijk ook ter plekke melden. De activiteiten starten om 09.30 uur en duren, inclusief lunch, tot ongeveer 15.00 uur. Voor de Rekerhout verzamelen de vrijwilligers zich bij het theehuis van Kinderboerderij De Rekerhout (Krielenzand 5), voor het Ringslootpad in de school 't Baeken (Faktorij 123), voor de Vroonermeer bij MFA Vroonermeer (P.C. Boutensstraat 4) en voor de Oudorperhout bij OBS De Zes Wielen (Munnikenweg 18).

Meedoen in het groen?
Mensen die hun steentje willen bijdragen aan het groen in hun stad, kunnen dat op verschillende manieren doen. Zo is er de Vrijwillige Beheergroep Kruidentuin die maandelijks de kruidentuin in de Rekerhout onderhoudt. Maar ook de adoptie van openbaar groen, boomspiegels en het maken van geveltuintjes behoren tot de mogelijkheden.

Vragen?
Kijk voor meer informatie over of aanmelden voor de landelijke Natuurwerkdag op www.natuurwerkdag.nl. Voor informatie over 'Meedoen in het groen' kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de wijkbeheerder Frits Oudshoorn, via telefoonnummer 14 072 of e-mail foudshoorn@alkmaar.nl.